Rukomet

Duvnjak: "Bili smo veliki favoriti protiv Vardara, dali smo sve od sebe, ali nismo uspjeli pobijediti"

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 31.03.2014.
Duvnjak: "Bili smo veliki favoriti protiv Vardara, dali smo sve od sebe, ali nismo uspjeli pobijediti"
Foto: EPA

Makedonski Vardara ove je nedjelje napravio pravi podvig te je iz Lige prvaka uspio izbaciti aktualnog branitelja naslova, momčad HSV Hamburga. Iako su se prvaci Europe borili i dali sve od sebe to nije bilo dovoljno kako bi osigurali četvrtfinale Lige prvaka. Ključni igrač HSV-a i najbolji rukometaš svijeta Domagoj Duvnjak netom nakon susreta kazao je ponešto o samom dvoboju te otkrio tko je sada njegov favorit za osvajanje europskog naslova.

Najbolji hrvatski, ali i svjetski rukometaš, Domagoj Duvnjak, ove nedjelje sa svojim HSV Hamburgom nije uspio izboriti četvrtinu finala najelitnijeg europskog klupskog natjecanja te tako u svojoj posljednjoj sezoni u dresu Hamburga neće moći braniti naslov prvaka Europe stečen protekle sezone. Nakon 28:28 u prvome susretu u Skoplju, makedonski prvak Vardar u domu HSV-a slavio je s minimalnih 30:29 te tako Nijemce izbacio iz ovog europskog natjecanja.

Netom nakon dvoboja s Vardarom, hrvatski je rukometaš za službene stranice Europske rukometne federacije, kazao: "Znali smo da su pred nama dva teška susreta, no nakon 28:28 u Skoplju vjerovali smo da imamo dobru bazu za prolaz dalje u četvrtfinale. Nažalost, to nam nije bilo dovoljno. Dali smo sve od sebe, borili smo se do posljednjeg zvižduka, no u četvrtfinalu je ipak Vardar, a ne Hamburg."

Zahvale Hrvatskoj, HSV-u i Schwalbu

Početkom godine Duvnjak je, posljednjega dana natjecanja na Europskome prvenstvu u Danskoj, primio priznanje za najboljeg igrača svijeta 2013. godine: "Ništa se nije promijenilo od tada. I dalje igram rukomet i želim napredovati u svakom susretu i na svakom treningu. To je bila velika čast za mene, no to je bila nagrada za 2013. godinu, u 2014. mnogo toga izgleda drugačije."

"No, svejedno moram zahvaliti svojim momčadima, reprezentaciji Hrvatske i Hamburgu, kao i trenerima, posebice treneru HSV-a Martinu Schwalbu, što su me uvijek podržavali. No, život je i dalje isti, samo imam još jedan trofej više u svojem dnevnom boravku", zaključio je hrvatski rukometaš.

Nadodao je potom Duvnjak: "Moram iskazati veliko poštovanje Vardaru koji je potpuno zaslužio prolaz dalje. Život ide dalje za nas, no nažalost, bez sudjelovanja u Ligi prvaka."

Nakon ispadanja od Vardara momčad Hamburga neće imati priliku braniti stečeni naslov prvaka Europe: "U ovom slučaju nije mi važno jesmo li mi branitelji naslova ili ne, već je velika šetat što ćemo propustiti ovaj veliki događaj. Naš glavni cilj bio je stići do Final Foura u Kölnu, no to je sada gotovo. Žao mi je i naših navijača koji su nam bili velika podrška cijelim putem. Bili smo veliki favoriti protiv Vardara, no nismo uspjeli pobijediti."

Borila se domaća momčad ove nedjelje, trudila se sustići svog suparnika te je stigla i na samo pogodak zaostatka (28:29), no na koncu ipak nije uspjela osigurati pobjedu: "U tom trenutku svi smo se nadali da će Hamburg ipak uspjeti proći dalje. Dali smo sve od sebe, no to nije bilo dovoljno. Bio sam samopouzdan kao i moji suigrači, no jednostavno nismo uspjeli."

Nakon što njegov HSV neće zaigrati na Final Fouru Lige prvaka, popularni Dule, koji će naredne sezone braniti boje njemačkog Kiela, otkrio je tko je njegov glavni favorit za osvajanje ovogodišnjeg naslova prvaka Europe: "Teško je to reći, naime, ima mnogo dobrih ekipa u natjecanju, no čvrsto vjerujem da je Barcelona sada najveći favorit. Ima nevjerojatnu momčad, a novi igrači Kiril Lazarov i Nikola Karabatić savršeno su se uklopili. Ali, svi znamo što se sve može dogoditi u Kölnu, dokazali smo to i mi prošle sezone."

Liga prvaka - Završnica

osmina finala - uzvrati

Barcelona31:20Aalborg Handball
Telekom Veszprem31:26Orlen Wisla Plock
Flensburg30:27Celje Pivovarna L.
Kiel40:28Motor Zaporožje
KIF Kolding26:30Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain34:25Gorenje Velenje
HSV Hamburg29:30Vardar Skoplje
Rhein-Neckar Löwen27:23Barlinek Industria Kielce

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2014. u 22:13
    Mislim da je DRAGOJE, a ne Dragojlo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2014. u 21:11
    Je, tak se to radi -profi, sa jasnim ciljevima i maksimalnom borbom a ne uletiti kao janje na klanje sa mentalitetom 'ma ionako smo autsajderi pa je svaki gol koji zabijemo super'. Pogle gdje je Vardar u regionalnoj ligi a gdje Zagreb, pa pogle gdje su u LP. I blesavom dovoljno...(EDIT) Zbilja ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2014. u 17:51
    Bravo Makedonci :)
    Obrisan korisnik
  • dino2631.03.2014. u 17:14
    "dali sve od sebe".. xD ionako se hsv raspada
    dino26
  • ZooM31.03.2014. u 15:35
    Ostavi se cigareta "Dule" pa ćeš dati Vardaru 14 komda u jednoj utakmici i problema neće biti..
    ZooM