Rukomet

Vardar izbacio prvaka Europe, Metalurg i PSG sigurno do četvrtfinala Lige prvaka

Zvonka Keliš • nedjelja, 30.03.2014.
Vardar izbacio prvaka Europe, Metalurg i PSG sigurno do četvrtfinala Lige prvaka
Foto: EPA

Uzbudljivo je bilo ove nedjelje u uzvratnim dvobojima osmine finala Lige prvaka, naime, sjajan podvig napravio je makedonski Vardar koji je u gostima kod HSV Hamburga upisao minimalno slavlje te je tako zaustavio aktualnog prvaka Europe na putu k obrani naslova. Do četvrtfinala natjecanja stigao je PSG sjajnim izdanjem u drugom poluvremenu ogleda s Velenjem, a siguran je bio i Metalurg Line Červara. Uvjerljiv je, pak, u prvom susretu dana bio njemački Kiel koji je lako stigao do slavlja nad Motor Zaporožjem.

HSV Hamburg - Vardar 29:30 (15:17)

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Aktualni prvak Europe ove sezone neće dobiti priliku braniti naslov stečen prošle godine, naime, nakon neriješenog rezultata 28:28 u Skoplju u prvome dvoboju osmine finala, u uzvratu je njemački HSV Hamburg minimalno poražen od makedonskog prvaka koji tako prolazi dalje u četvrtfinale natjecanja. Borbeno je bilo od prve minute dvoboja, a iako se gosti u uvodnih nekoliko minuta odvajaju na 3:1 domaćin vrlo brzo hvata priključak te se vodi velika borba za prolaz dalje u nastavak europskog natjecanja. Pred gotovo tri tisuće gledatelja izjednačeno je bilo gotovo do isteka 30. minute kada makedonska krila ubacuju u brzinu više i odvode svoju momčad na predah s dva pogotka prednosti (17:15).

U drugome dijelu domaća je momčad nanovo uspjela sustići svog suparnika te je ubrzo poravnala rezultat na 20:20, ali i 21:21. No, završnica dvoboja donijela je veliko i važno makedonsko odvajanje na 26:21, siguran je tu i Alex Dujšebajev, a iako se HSV trudi uloviti priključak nekoliko posljednjih promašaja kako Joana Canellasa tako i njegovih suigrača odvela su Vardar do minimalnog slavlja 30:29 te četvrtfinala Lige prvaka. U pobjedu svoje momčadi Igor Karačić ugradio je sedam pogodaka, po šest su dodali Filip Lazarov i Alex Dujšebajev, dok su za HSV Domagoj Duvnjak i Stefan Schröder zabili po sedam golova, a Blaženko Lacković i Davor Dominiković nisu se upisali u listu strijelaca.

PSG Handball - Gorenje Velenje 34:25 (17:17)

Iako je momčad slovenskog Gorenja Velenja uspjeli upisati slavlje 30:28 na svom terenu protekloga vikenda te se dobro držala još i u uvodnim minutama nastavka drugo poluvremena uzvratnog dvoboja u Parizu, vrijeme je potom bilo da domaćin pokaže svoju nadmoć, ubaci u brzinu više te na koncu osigura itekako uvjerljivu pobjedu 34:25 vrijednu četvrtfinala Lige prvaka. Izjednačeno je bilo većim dijelom prvoga poluvremena, domaća je momčad sjajna bila u obrani, dok se kod gostiju ponovno iskazao Staš Skube odličnom igrom u napadu. Do završnice prvoga dijela Slovenci su zaostajali tek pogodak razlike (11:12) da bi se u svlačionice ipak otišlo s poravnatih 17:17.

Međutim, nastavak je donio itekako raspoloženog vratara Jose Manuela Sierru koji je počeo stvarati velike probleme slovenskoj ekipi, dok su Mikkel Hansen i Robert Gunnarsson odvojili svoju momčad na sigurnijih 22:19. Uslijedila je potom velika domaća serija za vodstvo 28:22, ubrzo je ta prednost porasla i na +10, dok PSG svoje mjesto među najboljih 16 osigurava konačnim slavljem s devet pogodaka razlike (34:25). Mikkel Hansen i Robert Gunnarsson predvodili su svoju momčad do pobjede sa sedam pogodaka, Marko Kopljar dodao je dva gola, a Igor Vori i Jakov Gojun nisu se upisali u strijelce, dok je Staš Skube u poraz svoje momčadi ugradio šest golova, a Kristian Bećiri je zabio jedan gol.

KIF Kolding Kobenhavn - Metalurg 26:30 (13:15)

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

U Trefor Areni makedonski viceprvak Metalurg trofejnog hrvatskog trenera Line Červara nastavio je s vrlo dobrom igrom iz prvog dvoboja osmine finala Lige prvaka, u kojem je upisao slavlje 23:17, te je u uzvratu slavio sa također sigurnih 30:26. Odlično je u susret krenuo junak prvoga dvoboja, Renato Vugrinec, koji je s pet uzastopnih pogodaka odmah na startu najavio konačan ishod ogleda u Danskoj. Pridružio se potom svom suigraču i vratar Darko Stanić koji nanovo upisuje sjajne obrane, posebice što se sedmeraca tiče, i gosti do odlaska na odmor osiguravaju prednost od dva pogotka (15:13).

Drugo poluvrijeme donijelo je i raspoloženog Pavela Atmana koji se tako pridružuje Vugrincu i Staniću i Metalurg postaje sve dominantniji te povisuje svoju prednost na +5. Do isteka 60. minute Makedonci nastavljaju u istom ritmu, a iako se domaćin trudi sustići svog suparnika to mu ne polazi za rukom te na koncu biva poražen 26:30. Odličan je kod Metalurga bio Renato Vugrinec s deset pogodaka, devet ih je dodao Pavel Atman, tri je zabio Luka Cindrić, a Nikola Kedžo se nije upisao u listu strijelaca, dok su se kod KIF Koldinga istaknuli Albert Rocas i Bo Spellerberg s po pet golova.

Kiel - Motor Zaporožje 40:28 (20:13)

Momčad njemačkog Kiela drugi je pobjednik skupine prve faze natjecanja Lige prvaka koji je uspio izboriti svoje mjesto u četvrtini finala najelitnijeg europskog rukometnog klupskog natjecanja, naime, nakon slavlja 31:28 u prvom susretu sa Zaporožjem, u uzvratnom su ogledu Nijemci bili uvjerljivo bolji s 12 pogodaka razlike (40:28). Trostruki osvajača Lige prvaka tako je po 15. puta u svojoj povijesti stigao među 16 najboljih ekipa Europe, a uvjerljiv je bio od prve minute susreta s ukrajinskim prvakom, točnije, debitantom u ovome natjecanju. Predvođen sjajnom i čvrstom obranom te brzim kontrama Kiel je poveo 12:4 da bi do odlaska na odmor osigurao vodstvo 20:13.

Nastavak je donio još bolju igru domaćina kojeg momci Sergeja Bebeška više ne mogu uloviti pa tako sredinom drugoga poluvremena već zaostaju deset pogodaka (20:30). Odličnu igru prikazali su njemački rukometaši i do samoga kraja kada osiguravaju uvjerljivo slavlje 40:28 te tako i dalje ostaju neporaženi u domaćin susretima još od listopada 2012. godine. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Filip Jicha sa šest postignutih pogodaka, Sjöstrand i Palicka upisali su 15 obrana, dok je najbolji kod Motor Zaporožja bio Sergij Onufrienko također sa šest golova, a vratarski tandem Štochl-Sapun sakupio je 11 obrana.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala - uzvrati

Barcelona31:20Aalborg Handball
Telekom Veszprem31:26Orlen Wisla Plock
Flensburg30:27Celje Pivovarna L.
Kiel40:28Motor Zaporožje
KIF Kolding26:30Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain34:25Gorenje Velenje
HSV Hamburg29:30Vardar Skoplje
Rhein-Neckar Löwen27:23Barlinek Industria Kielce

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2014. u 14:22
    Ne lupetajte gluposti, Karacic je igrao prosle godine za Hrvatsku na MI, sve i da zeli igrati za Makedoniju, to je moguce tek 2017. godine.
    Obrisan korisnik
  • Krokodil31.03.2014. u 14:12
    Sta je interesantno >>> dva Makedonska kluba, a ne jedan, a nas jedan jedini kojem je dozvoljeno da postoji nije ni do tamo stigao. Premda nam fuehrer nije bas kalibra Radica, ipak nam i rukomet polako stize tamo gdje ga "nepogresivo" vodstvo vodi, tj. nigdje.
    Krokodil
  • Obrisan korisnik31.03.2014. u 10:12
    karacic je vec siguran reprezantivec makedonije,i ako izabere hrvatsku bice mu velika greska jer svaki covek ima malo dostoinstvo a hrvatska se sprda vec duze
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2014. u 01:07
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2014. u 01:04
    a tko garantira da karačić neće jednog dana zaigrati za makedoniju, državu u kojoj ga cijene, umjesto države gdje se izbornik i veliki vođa šprdaju s njim? diego costa je odabrao španjolsku nakon što je scolari vodio pata, joa i freda na konfederacijski kup iako je on imao bolju sezonu od sve... [više na forumu]
    Obrisan korisnik

Liga prvaka - Završnica

osmina finala - uzvrati

Barcelona31:20Aalborg Handball
Telekom Veszprem31:26Orlen Wisla Plock
Flensburg30:27Celje Pivovarna L.
Kiel40:28Motor Zaporožje
KIF Kolding26:30Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain34:25Gorenje Velenje
HSV Hamburg29:30Vardar Skoplje
Rhein-Neckar Löwen27:23Barlinek Industria Kielce

Izdvojeno