Liga prvaka - Završnica, osmina finala - uzvrati, 31.03.2014.
Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen 27:23 Barlinek Industria Kielce
Barlinek Industria Kielce

U vrlo napetom dvoboju njemački Lavovi izbacili Kielce iz borbe za prvaka Europe

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 31.03.2014.
U vrlo napetom dvoboju njemački Lavovi  izbacili Kielce iz borbe za prvaka Europe
Foto: EPA

Vrlo je uzbudljivo bilo u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka između njemačkog Rhein-Neckar Löwena i poljskog Vive Targi Kielcea. Naime, u svojoj SAP Areni Nijemci su predvođeni Sigurmannssonom i Groetzkijem izbacili momke Talanta Dujšebajeva iz najelitnijeg europskog klupskog natjecanja te se plasirali u četvrtfinale.

Nakon što su u prvom susretu osmine finala Lige prvaka igrači Kielcea u svojoj Legion Areni slavili nad RN Löwenom rezultatom 32:28, u uzvratnom susretu na gostovanju u Njemačkoj nisu uspjeli sačuvati svoju prednost. Naime, u prepunoj SAP Areni domaćini su s jednakom gol razlikom slavili nad Poljacima, ali zbog većeg broja golova kojeg su postigli kao gosti izborili su svoje mjesto u četvrtfinalu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Tako su se od Lige prvaka ovog ponedjeljka oprostili i Hrvati Manuel Štrlek, Željko Musa, Venio Losert, Denis Buntić i Ivan Čupić.

Vrlo su borbeno ušle u susret obje momčadi, naime, već na početku dvoboja RN Löwen ostaje bez igrača na dvije minute što ne iskorištava Kielce jer napad Michala Jureckog zaustavlja Niklas Landin. S druge strane Slawomir Szmal ne dopušta njemačkim Lavovima da pronađu put do njegove mreže stoga je prvi pogodak došao tek u četvrtoj minuti kada za 1:0 pogađa Jurecki. Kim Ekdahl du Rietz izjednačava na 1:1 nakon čega je krenula igra pogodak za pogodak s vrlo borbenim napadima i obranama, a prvo odvajanje od +2 stvara ekipa Gudmundura Gudmundssona kada postavlja rezultat 5:3.

Držala je tu prednost njemačka momčad sve dok preko Thorira Olafssona, koji biva siguran sa sedam metara, i Jureckog Kielce nije poravnalo rezultat na 10:10. Andre Schmid i Stefan Sigurmannsson s dva uzastopna pogotka ostavljaju svog protivnika na minus dva (10:12) nakon čega ponovno gostujuća ekipa izjednačuje na 12:12 zgodicima Piotra Charapkowskog i Čupića. Dobrim reakcijama Landina i sigurnim pogodcima Sigurmannssona i Ekhdal du Rietza Nijemci se nanovo odvajaju na +2 (14:12) te tu razliku drže sve do odlaska u svlačionice kada je semafor pokazivao 16:14.

Nastavak susreta pogotkom otvara Bjarte Myrhol za 17:14, dok novi napad Kielcea zaustavlja njemačka obrana. Na 18:14 povećava Sigurmannsson koji pogađa poljsku mrežu s linije sedam metara. S druge strane Julen Aguinagalde smanjuje zaostatak na tri gola (13:15), ali vrlo brzo s nova dva uzastopna zgoditka RN Löwen odlazi na +5 (20:15). Kreće tada dominacija vratara koji zaustavljaju svaki napad stoga su mreže bile mirne punih pet minuta. Post od pogodaka prekida Grzegorz Tkaczyck za 20:16, dok poljski prvak stvara seriju 3-0 i dolazi na minus dva (19:21).

Domaćin potom radi svoju seriju od tri uzastopna zgoditka i ponovno odlazi na +5 (24:19). Na minus četiri smanjuje Čupić koji iskorištava sedmerac da bi sljedeća dva napada s obje strane ponovno zaustavili čuvari mreža. U 52. minuti za 24:21 pogađa Uroš Zorman da bi Patrick Groetzki to povećao na 25:21.

U posljednje dvije minute susreta RN Löwen ulazi s +5 (27:22), a napad Kielcea za smanjenje zaostatka ponovno zaustavlja Landin. Posljednji i ujedno počasni pogodak na utakmici zabija Kielce za 23:27, što je bio i konačan rezultat po isteku 60. minute jer svoj zadnji napad na susretu ne uspijeva realizirati RN Löwen.

Kod pobjedničke momčadi najbolji su bili Stefan Rafn Sigurmannsson i Patrick Groetzki svaki s po pet pogodaka, dok su jedan manje imali Kim Ekdahl du Rietz i Bjarte Myrhol. Michal Jurecki s pet zgoditaka je bio najbolji igrač kod Kielcea, njih tri je dodao Manuel Štrlek, dok je Ivan Čupić Löwenovu mrežu zatresao jednom.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala - uzvrati

Barcelona31:20Aalborg Handball
Telekom Veszprem31:26Orlen Wisla Plock
Flensburg30:27Celje Pivovarna L.
Kiel40:28Motor Zaporožje
KIF Kolding26:30Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain34:25Gorenje Velenje
HSV Hamburg29:30Vardar Skoplje
Rhein-Neckar Löwen27:23Barlinek Industria Kielce

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!