Tenis

Vekić zaustavljena u drugom kolu Monterreya - Pliškova u pobjedi zabila 16 asova

Vedran Babić • četvrtak, 03.04.2014.
Vekić zaustavljena u drugom kolu Monterreya - Pliškova u pobjedi zabila 16 asova

Donna Vekić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Monterreyu. Iako je osvojila prvi set i imala čak pet break lopti u drugom, poražena je od Čehinje Karoline Pliškove...

Nakon tijesne pobjede nad petom nositeljicom Garbine Muguruzom (7:6 (5), 7:6 (2)) u prvom kolu Monterreya, Donna Vekić propustila je priliku plasirati se u svoje prvo WTA četvrtfinale još od Bakua u srpnju prošle godine.

Bolja od hrvatske tenisačice bila je Čehinja Karolina Pliškova s 4:6, 6:2, 6:3 poslije gotovo dva sata igre.

Usprkos samo 40% ubačenog prvog servisa, Vekić je osvojila prvu dionicu preokrenuvši zaostatak od 3:1. U drugom je setu 17-godišnja Osječanka prokockala ukupno pet break lopti prije nego što je dvaput u nizu izgubila svoj servis.

U posljednjem setu Pliškova je povela 4:1, Vekić nadoknadila break i imala servis za 4:4, no tada je još jednom posrnula na svom početnom udarcu. Čehinja je potom bez problema odservirala za pobjedu.

Pliškova, koja je nedavno napunila 22 godine, je na putu do četvrtfinala zabila čak 16 asova naspram četiri Vekić. Pliškova je bila bolja u igri nakon prvog servisa (69% - 63%), a Vekić nakon drugog (46% - 38%). Čehinja je na kraju osvojila devet poena više u susretu (100-91).

Vekić tako drugu godinu u nizu završava svoj nastup u Monterreyu u drugom kolu, dok se Pliškova priprema za četvrtfinalni ogled s trećom nositeljicom Caroline Wozniacki.

WTA Monterrey, 2. kolo:
Vekić (Hrvatska) - Ka. Pliškova (Češka) 6:4, 2:6, 3:6

Foto: Bakhtiyar Gurbanov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2014. u 10:11
    Šteta nakon što je dobila prvi set
    Obrisan korisnik