Ostali sportovi

Valentino Šivalec juniorski prvak Hrvatske, Delić i Lešić slavili u Cricketu

Sportnet • nedjelja, 06.04.2014.
Valentino Šivalec juniorski prvak Hrvatske, Delić i Lešić slavili u Cricketu

U subotu je u Sesvetama odigran prvi dan 21. pojedinačnog prvenstva Hrvatske u pikadu. U Sportskom centru Sava sport okupilo se oko 120 najboljih hrvatskih pikadista koji su se borili za titule državnih prvaka, a na rasporedu je bilo PH u juniorskoj konkurenciji, te u disciplinama Cricket i parovi za seniorke i seniore. To je ujedno bilo zagrijavanje za glavni događaj, PH u disciplini 501 MO za seniorke, odnosno 501 DO za seniore koji je na rasporedu u nedjelju...

Naslovom juniorskog prvaka Hrvatske okitio se Valentino Šivalec, 18-godišnjak iz Svetog Križa Začretje, koji je u finalu pobijedio Tomislava Vlašića iz Zagreba. Bronca je završila u rukama Josipa Ljubasa iz Kaštel Kambelovca, inače svjetskog prvaka u uzrastu do 15 godina starosti iz 2011. godine.

U disciplini Cricket kod seniora slavio je Splićanin Vladimir Lešić koji je u finalu pobijedio Ivicu Cavrića iz Velike Gorice, dok je broncu osvojio Zdravko Antunović iz Županje. Lešić je tako opravdao status prvog favorita i na najbolji mogući način iskoristio izostanak Borisa Krčmara, najboljeg hrvatskog i ponajboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada koji nastupa na profesionalnom turniru u Hong Kongu. Inače Lešić i Krčmar su nositelji igre muške pikado reprezentacije Hrvatske koja je na posljednjih sedam europskih prvenstava svaki put nastupila u finalu i osvojila četiri zlatne medalje.

I drugo zlato u Cricketu je završilo u Splitu, a za to je zaslužna Đurđica Delić koja je u finalu kod seniorki pobijedila Zagrepčanku Tatjanu Perić, dok je bronca pripala Vlatki Lešić iz Županje. Delić, koja je imala turbulentnu sezonu, je tako potvrdila da se diže u formi u najvažnijem trenutku, pred Ekipno PH u Senju koje je na rasporedu sredinom svibnja, te EP koje će se održati u Poreču od 14. do 20. lipnja.

Najdugovječnija hrvatska pikadistica Tatjana Perić osvojila je još jednu medalju, i to onu zlatnog sjaja u parovima zajedno sa suigračicom iz zagrebačkog Pikado kluba Coloseum Darijom Balen. Perić je tako pokazala da se itekako dobro može nositi protiv nerijetko i dvostruko mlađih suparnica. U finalu su nadigrale splitsku kombinaciju Ana Mamut i Olja Pavlović, dok su broncu osvojile Zagrepčanke Anita Zidar i Ivana Čavar.

Najbolji muški par u državi su Dragutin Pečnjak i Željko Grubišić, inače suigrači iz ekipe Ban Jelačić iz Zaprešića. Oni su u finalu bili bolji od mladog zagrebačkog tandema Matija Gazibara i Tomislav Balija koji je prije toga na trećem mjestu zaustavio prošlogodišnje prvake Hrvatske u parovima, već spomenutog Vladimira Lešića i Anđelka Fofića.

Rezultati prvog dana PH:

Juniori U-18 - 501 SO
1. Valentino Šivalec (Sv. Križ Začretje)
2. Tomislav Vlašić (Zagreb)
3. Josip Ljubas (Kaštel Kambelovac)

Seniorke - Cricket
1. Đurđica Delić (Split)
2. Tatjana Perić (Zagreb)
3. Vlatka Lešić (Županja)

Seniorke parovi - 501 MO Team
1. Tatjana Perić & Darija Balen (obje Zagreb)
2. Ana Mamut & Olja Pavlović (obje Split)
3. Anita Zidar & Ivana Čavar (obje Zagreb)

Seniori - Cricket
1. Vladimir Lešić (Split)
2. Ivica Cavrić (Velika Gorica)
3. Zdravko Antunović (Županja)

Seniori parovi - 501 MO Team
1. Dragutin Pečnjak (Bistra) & Željko Grubišić (Samobor)
2. Matija Gazibara & Tomislav Balija (obojica Zagreb)
3. Vladimir Lešić (Split) i Anđelko Fofić (Zagreb)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!