Košarka

Maccabi uzvratio Hapoelu za sramotan poraz u Tel Avivu

Branimir Korać • subota, 12.04.2014.
Maccabi uzvratio Hapoelu za sramotan poraz u Tel Avivu
Foto: EPA

Izraelsko košarkaško prvenstvo nastavljeno je derbijem između Hapoela iz Jeruzalema i Maccabija iz Tel Aviva. Hapoel nije uspio kao domaćin doći do pobjede i upisao je poraz 83:79...

Ne tako davno košarkaši Maccabija iz Tel Aviva našli su se na žestokom udaru navijača poslije sramotnog poraza na svom parketu od Hapoela iz Jeruzalema s čak 93:65. Odmah nakon njega upisali su i poraz u Haifi od imenjaka Maccabija, ali su se uspjeli oporaviti i nanizati dvije pobjede.

Prvo su u incidentnom dvoboju nakon kojeg je suspenziju zaradio Sofoklis Schortsanitis svladali gradskog rivala Hapoela, a zatim su sada bili bolji od onog drugog Hapoela iz Jeruzalema.

U Jeruzalem su doputovali motivirani uzvratiti domaćinu za težak poraz, ali i kako bi zadržali vodeću poziciju na ljestvici Lige za prvaka. Na kraju su u tome i uspjeli slavivši 83:79.

Pobjeda je mogla biti i izraženija, uoči posljednje četvrtine prednost gostiju iznosila je 66:49, no onda je djelomično došlo do opuštanja, a i domaćin je zaigrao nešto bolje i na kraju je Maccabi spašavao pobjedu.

Predvodili su ga Ricky Hickman s 15 poena (3/7) i Guy Pnini s 13 poena (4/6). Andrija Žižić igrao je 14 minuta i upisao šest poena (3/5 za dva) uz pet skokova. Kod Hapoela Lior Eliyahu ubacio je 21 poen (10/14), a istaknuli su se i bivši Cedevitini igrači Bracey Wright s 19 poena (7/14) i Derwin Kitchen s 14 poena (7/11) i 11 skokova.

Liga za prvaka:
Hapoel Jeruzalem - Maccabi Tel Aviv 79:83

Ljestvica:
1. Maccabi Tel Aviv 21-6
2. Hapoel Jeruzalem 20-7
3. Maccabi Haifa 17-9
4. Hapoel Tel Aviv 15-11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!