Vodeni sportovi

Tucak: "Utakmica bez rezultatskog značaja prilika za mlade igrače"

Sportnet • ponedjeljak, 14.04.2014.
Tucak: "Utakmica bez rezultatskog značaja prilika za mlade igrače"

Hrvatski vaterpolisti otputovali su danas u Mađarsku gdje ih očekuje uzvratna utakmica FINA Svjetske lige. Sutra će u Pečuhu, u utakmici bez rezultatskog imperativa, pokušati ostvariti što bolji rezultat.

Hrvatska je prethodno izgubila šanse na odlazak na Finalni turnir FINA Svjetske lige u Dubai, a uzvratnu će utakmicu iskoristiti za uigravanje ususret Europskom prvenstvu koje se ovoga ljeta također igra u Mađarskoj.

"S obzirom na rezultatsku nebitnost, iskoristit ćemo ovu utakmicu kako bismo dali priliku mladim igračima i vidjeli na što možemo računati u bliskoj budućnosti za neke od sljedećih akcija. Prvi puta smo pozvali u reprezentaciju ljevorukog Zovića za kojeg smatramo da je svijetla budućnost hrvatskog vaterpola, a debitirat će i Buha iz POŠK-a. Ovo je prilika da u ovakvoj utakmici pokažu što možemo očekivati od njih", izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

"Idemo prema kraju klupske sezone, a ono što nas sve veseli je zdravstveno stanje Sandra Sukna kojeg ćemo gotovo sigurno imati na Europskom prvenstvu. Moramo vidjeti što je s ozljedom Andra Bušlje te se nadamo da je ovim pehovima i ozljedama koje nas prate cijelu godinu kraj. Od 8. do 14. lipnja, okupljanjem u Šibeniku, započet ćemo pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo."

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u Mađarskoj će igrati Marko Bijač i Petar Selem, te Luka Lončar i Ivan Krapić, Ivan Buljubašić, Ante Visković, Maro Joković, Ante Vukičević, Petar Muslim, Luka Bukić, Antonio Buha i Domagoj Zović.

"Ovo će biti utakmica bez rezultatskog imperativa. U polovičnom smo sastavu, no idemo ostvariti najbolji mogući rezultat. Priliku će dobiti i neki igrači sa šireg popisa što će nam biti odlično za dodatna uigravanja", izjavio je Ivan Buljubašić te nadodao: "Na Prvenstvu imamo izuzetno tešku skupinu, no ako želimo osvojiti medalju, moramo proći skupinu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos14.04.2014. u 15:15
    Tucak ti si bez rezultatskog značaja!
    ivos