Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale - uzvrati, 27.04.2014.
Kiel
Kiel 34:26 Metalurg Skoplje
Metalurg Skoplje

Kiel novom uvjerljivom pobjedom nad Metalurgom potvrdio plasman na Final Four

Danijela Lemaić • nedjelja, 27.04.2014.
Kiel novom uvjerljivom pobjedom nad Metalurgom potvrdio plasman na Final Four
Foto: EPA

Posljednji susret četvrtfinala Lige prvaka odigrali su njemački Kiel i makedonski Metalurg. Domaća ekipa je u prvom susretu uvjerljivo svladala makedonskog doprvaka s deset golova razlike i tako si, uoči uzvratnog susreta, osigurala mjesto na završnici najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Nakon 60 minuta igre u Sparkassen Areni Kiel je još jednom potvrdio svoju kvalitetu te uvjerljivom pobjedom zaključio susret.

Nakon što je u prepunoj dvorani Boris Trajkovski Kiel Makedoncima očitao rukometnu lekciju i otvorio si vrata do završnice najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, trener Metalurga Lino Červar trebao je napraviti čudo u Sparkassen Areni kako bi iznenadio protivnika. Iako je makedonska momčad vrlo dobro ušla u susret, vrlo brzo je Kiel postavio svoj tempo igre te ostvario još jednu uvjerljivu pobjedu.

Susret četvrtfinala obranom otvara Darko Stanić, dok s druge strane Renato Vugrinec biva siguran za 1:0. S linije sedam metara za poravnanje rezultata mrežu pogađa Niclas Ekberg, da bi na 2:1 rezultat povećao Vugrinec. Igralo se tada pogodak za pogodak sve do desete minute kada pri rezultatu 5:4 za Kiel vratari kreću sa sjajnim obranama. Put do mreže nakon dvije minute pronalazi Vugrinec koji pogađa za 5:5, a nakon što je bez pogotka bila pune četiri minute, njemačka momčad preko Renea Tofta Hansena povećava na 6:5.

Metalurg gubi dvije lopte u napadu što dobro iskorištava Kiel i odlazi na +3 (8:5). Nakon toga prebacila je domaća ekipa u višu brzinu i momci Line Červara nisu mogli izdržati taj tempo igre. Predvođeni Dominikom Kleinom i Ekbergom Nijemci sve više povećavaju svoje vodstvo stoga se na odmor otišlo pri rezultatu 19:11.

S početkom drugog poluvremena Kiel gubi loptu nakon čega Luka Cindrić zabija za 19:12. Razbranio se tada Andreas Palicka i ne dopušta Metalurgu da pronađe put do gola što dobro iskorištava napad Kiela stoga domaća ekipa odlazi na velikih +9 (23:14), a uskoro i na +11 (25:14).

U posljednjih 15 minuta susreta Kiel je smanjio tempo što je omogućilo Metalurgu da smanji svoj zaostatak, tako je s tri uzastopna pogotka makedonska momčad postavila rezultat 25:17. U 53. minuti susreta Kiel ostaje na četiri igrača, naime, uz već prije dosuđene dvije minute Waela Jallouza, crveni karton zarađuje Patrick Wiencek, dok Nikola Kedžo, nakon tri pogotka, dobiva treće isključenje u dvoboju te se pridružuje Vugrinecu na tribini zbog ranijeg crvenog kartona. Iskoristio je to Metalurg da smanji na minus sedam (23:30). Do kraja susreta igralo se gol za gol, a da susret završi s +8 za Kiel potrudio se Gudjon Valur Sigurdsson koji u posljednjoj minuti pogađa za konačnih 34:26.

Najbolji u redovima njemačke momčadi je bio Dominik Klein koji je upisao osam pogodaka, dok je jedan manje imao Niclas Ekberg. Vratarski tandem Sjöstrand-Palicka obranio je 17 lopti. Kod Metalurga najefikasniji su bili Renato Vugrinec sa sedam golova i Luka Cindrić s njih šest. Nikola Kedžo na listu strijelaca upisao se tri puta. Vratarski tandem makedonske ekipe Stanić-Mitrevski sakupio je 15 obrana.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona31:24Rhein-Neckar Löwen
Vardar Skoplje27:25Flensburg
Telekom Veszprem31:26Paris Saint-Germain
Kiel34:26Metalurg Skoplje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!