Nogomet

Može li Kraljevski klub ponoviti igru iz Madrida ili Guardiola ima plan B?

Ante Dubravac • utorak, 29.04.2014.
Može li Kraljevski klub ponoviti igru iz Madrida ili Guardiola ima plan B?
Foto: EPA

U uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka nogometaši Bayerna na Allianz Areni će dočekati Real Madrid i pokušati nadoknaditi minimalan zaostatak iz prvog susreta. Osim spektakularnih igračkih imena biti će to još jedan dvoboj dvojice velikih trenerskih znalaca.

Nakon prvog susreta polufinala Lige prvaka koji su na Santiago Bernabeu odigrali Real Madrid i Bayern nogometna javnost ostala je podijeljena u komentarima tog dvoboja. I dok jedni tvrde da je Carlo Ancelotti taktički potpuno nadmudrio Josepa Guardiolu prepustivši gostima sredinu terena i oslanjajući se na brze protunapade drugi smatraju da je "ponižavajuće" da Kraljevski klub na svom terenu ima posjed lopte od 36 posto te da većim dijelom utakmice svi igrači stoje iza lopte na svojoj polovici.

Međutim činjenica je da nakon prvih 90 minuta Real Madrid ima prednost od 1:0 te da je uz malo sreće i koncentracije ta prednost mogla biti puno veća dok Bayern gotovo da nije ozbiljnije zaprijetio Casillasu unatoč tome što su njegovi igrači imali 630 dodavanja više od domaćina.

"Mi smo u polufinalu Lige prvaka i jasno je da je napetost velika, ali isto tako se i svi veselimo utakmici," izjavio je u najavi susreta Guardiola i dodao: "Očekujem odličnu atmosferu jer igramo protiv momčadi koja ima fantastične igrače."

Bayernov strateg je posebno istaknuo jedno ime u svojoj momčadi: "Franck Ribery je u klubu puno duže od mene i on je jako važan igrač za nas. Uvijek se bori i igra s velikom motivacijom i energijom i zato ga naši navijači vole.".

Tko će biti prvi finalist ovogodišnje Lige prvaka?

ANKETA#656

"Već sada možemo reći da je iza nas dobra sezona. Rano smo osvojili prvenstvo, u finalu smo njemačkog Kupa i u polufinalu Lige prvaka i još puno toga možemo postići i zato nam već protiv Real Madrida treba pomoć gledatelja," zaključio je Guardiola.

S druge strane Carlo Ancelotti je svjestan da njegovu momčad čeka vrlo težak zadatak, ali isto tako vjeruje da su igrači spremni i da mogu odgovoriti na sve zahtjeve koje će stanje na terenu staviti pred njih.

"Znamo da nas čeka vrlo teška utakmica u kojoj igramo protiv velike momčadi i da ne dolazimo s velikom prednošću," rekao je gostujući trener koji ni u uzvratnom dvoboju ne očekuje neke velike taktičke promijene.

"Bayern ima svoju nogometnu filozofiju i ne vjerujem da će je mijenjati. Iako mi možemo igrati različite stilove nogometa ja preferiram brzu transformaciju i dolazak što kraćim putem do protivničkog gola."

Oba trenera na raspolaganju imaju sve svoje glavne adute, a očekuje se da će utakmicu od prve minute započeti i Luka Modrić i Mario Mandžukić koji mora biti oprezan da ne zaradi žuti karton koji bi mu onemogućio nastup u finalu ako njegov klub izbori nastup u Lisabonu.

Liga prvaka

polufinale - uzvrati

Bayern0:4Real Madrid
Chelsea1:3Atlético Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2014. u 23:49
    Nogomet je pobijedio, bolja momcad ide dalje, a odurni, degenreriani Pep Satana ce dobiti zasluzeni otkaz! Da podsjetimo; taj isti Bayern, sa gotovo istim igracima, prosle je godine u ovo isto vrijeme ZGAZIO je Barcelonu sa ukupnih 7:0 ! A sada su oni - zahvaljujuci Satani - postali kopija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2014. u 21:09
    kao sto sam predvidio, potop tika take
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2014. u 19:44
    bit će golova večeras
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2014. u 19:07
    Pitanje je kakva ce biti realizacija kod Bayerna,jer je Real favorit za prolaz+bolje igra. Radi se o zadnjim trzajima tika take. Da Bayern vodi bivsi trener, mogli bi argumentirano pisati kakva ce biti realizacija Reala
    Obrisan korisnik
  • SnakeCRO29.04.2014. u 17:17
    Real sigurno daje barem jedan gol. A nek onda Bayern da 3.
    SnakeCRO