Liga prvaka, polufinale - uzvrati, 30.04.2014, 20:45 h
Chelsea
Chelsea
Fernando Torres 36'
1:3 Atlético Madrid
Adrián López 44'
Diego Costa 60' (11m)
Arda Turan 72'
Atlético Madrid

Video: Fenomenalni Simeoneov Atletico izborio madridsko finale Lige prvaka u Lisabonu!

Damir Žbulj • srijeda, 30.04.2014.
Video: Fenomenalni Simeoneov Atletico izborio madridsko finale Lige prvaka u Lisabonu!
Foto: FaH

u ovosezonskom finalu Lige prvaka u Lisabonu igrat će se gradski, madridski derbi Reala i Atletica! Ekipa Diega Simeonea je odigrala fenomenalnu utakmicu i apsolutno zasluženo pobjednički promarširala Londonom, uvjerljivim 1:3 slavljem za njihove navijače...

Chelsea
Atlético Madrid
Chelsea
Atlético Madrid
 
Mark Schwarzer
 
Branislav Ivanović
 
John Terry
 
Gary Cahill
 
Ashley Cole
(do 54')
 
Willian
 
Ramires
 
David Luiz
 
César Azpilicueta
 
Eden Hazard
 
Fernando Torres
(do 67')
Pričuvni igrači
 
Samuel Eto'o
54'
 
Demba Ba
67'
 
André Schürrle
77'
Trener
Jose Mourinho
 
Thibaut Courtois
 
Juanfran
 
Miranda
 
Diego Godín
 
Filipe Luís
 
Tiago
 
Mario Suárez
 
Koke
 
Arda Turan
(do 84')
 
Adrián López
(do 66')
 
Diego Costa
(do 76')
Pričuvni igrači
 
Raúl García
66'
 
José Sosa
76'
 
Cristian Rodríguez
84'
Trener
Diego Simeone

Nakon poprilično slabe utakmice u Madridu, očekivala se ipak zanimljivija utakmica na uzvratu polufinala Lige prvaka između Chelseaja i madridskog Atletica, a nogometaši su u Londonu opravdali očekivanja.

Optuživali su Josea Mourinha da je na Vicente Calderonu parkirao autobus, no, Portugalac se nije previše obazirao na prozivanja, postavio je na svom stadionu također poprilično defenzivnu formaciju. Nije mogao računati na ozlijeđenog Čecha, kao i kartonirane Lamparda i Obi Mikela, međutim, vratio mu se Hazard, jedna od udarnih ofenzivnih igli njegove momčadi. U vrhu napada zaigrao je Torres, što se pokazalo dobrim potezom.

Trener Madriđana Diego Simeone nije zbog kartona mogao računati na Gabija, ali je ostatak momčadi bio spreman za veliku borbu i londonsko iznenađenje.

Atletico je gotovo do velike prednosti stigao već u četvrtoj minuti, kada je Koke pogodio gredu, a fenomenalnom akrobacijom Davida Luiza mogao je i domaćin do vodstva.

Chelsea je poveo u 34. minuti, a kako se često kaže, tko će kome, ako ne svoj svome. Fernando Torres nije želio slaviti pogodak koji je zabio svojoj bivšoj ekipi.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Ipak, sjajno je reagirala ekipa Diega Simeonea, koja je još do predaha stigla do poravnanja i izuzetno važnog pogotka u gostima. Adrian Lopez iskoristio je veliku pogrešku domaće obrane i nije mu bilo teško iz blizine loptu pospremiti u mrežu.

Nastavak je ponudio još bolji nogomet, igralo se puno otvorenije, a ubrzo se promijenio i rezultat na semaforu. Eto'o je skrivio kazneni udarac, a Diego Costa nije izgubio koncentraciju, iako je zaradio javnu opomenu zbog odugovlačenja s pucanjem penala.

Ekspresni povratak domaćina zaustavila je vratnica, poslije odličnog udarca glavom Davida Luiza, ali i fantastična reakcija Courtoisa, koji je refleksom mačke spasio izglednu prigodu Bluesa.

U 72. minuti priči je došao kraj. Juanfran je ubacio za Ardu Turana kojeg prvo zaustavlja vratnica, međutim lopta se odbija ponovno do njega i on pokraj statične obrane Chelseaja nije imao težak posao.

U završnici susreta Chelsea je očajnički pokušavao doći do pogotka, međutim i ono što nije uspjela spriječiti gostujuća obrana, spriječio je Thibaut Courtois i Atletico zasluženo odlazi u finale, prvi gradski u povijesti ovog natjecanja!

Luka Modrić i njegov Real neće imati nimalo laganu zadaću protiv trenutno vodeće ekipe Primere!

Liga prvaka

polufinale - uzvrati

Bayern0:4Real Madrid
Chelsea1:3Atlético Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2014. u 15:51
    zaslužena pobjeda Atletika, ljudi su igrali ko ludi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2014. u 14:44
    Ne znam dali je još netko primjetio detalje koji su meni zapeli za oko. Radi se o onih desetak minuta između drugog i trećeg gola Atletica, kada se Chelsea našao u rezultatskom zaostatku i moraju igrati i napadati, a ne mogu i ne znaju, jer nisu momčad koja zna i želi igrati. U tim trenutcima sve u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2014. u 13:03
    Izvrsna utakmica jučer čista suprotnost od one prošli tjedan. Atletico je zabio gol u najboljem trenutuku i imam osjećaj da je na poluvremenu ostalo 1 0 Chelsea bi prošao dalje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2014. u 13:02
    Gle kolko navijača Atletica.
    Obrisan korisnik
  • Totalna_Pasiva01.05.2014. u 12:40
    Bravo Atlético Madrid! Apsolutno zasluženo, uz takav pristup ne treba drugo ni očekivati.Pohvale svima, od Simeonea do Coste, ali mene fascinira ovaj Curtois koji s nepune 22 godine djeluje tako smireno na golu, kao da mu je 42. Bojim se i pomisliti kakav će to golman biti sljedećih 10-15 godina.
    Totalna_Pasiva