Nogomet

Atlético ide po gradski derbi u finalu Lige prvaka, Chelsea mora izaći iz autobusa

Josip Tolić • srijeda, 30.04.2014.
Atlético ide po gradski derbi u finalu Lige prvaka, Chelsea mora izaći iz autobusa
Foto: EPA

Nakon večerašnjeg okršaja Chelseaja i Atlética na Stamford Bridgeu bit će poznat drugi sudionik finala ovosezonske Lige prvaka. Jedno je sigurno – mreže će se tresti...

Iako je izazvao salve kritika postavom svoje momčadi u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na Vicente Calderónu, trener Chelseaja José Mourinho svjestan je da je prvi korak prema finalu na lisabonskom Stadionu svjetlosti napravljen. Sada na svom Stamford Bridgeu dočekuje Atlético i nada se još jednom, trećem naslovu prvaka Europe.

"Ovo je utakmica na ispadanje, utakmica u kojoj će presuditi detalji, utakmica u kojoj će možda jedan gol presuditi. Ovdje svatko mora biti na najvišem nivou. Mi igramo kod kuće, ali rezultat je dobar za njih i ne možete reći tko ima prednost", rekao je Portugalac na klupi trenutno drugoplasiranog sastava Premiershipa.

Iako u dvoboju protiv španjolskog rivala neće moći računati na suspendirane Franka Lamparda i Johna Obija Mikela, Mourinha će zasigurno veseliti činjenica što su dan prije utakmice trenirala sva četvorica ozlijeđenih igrača: Eden Hazard, Samuel Eto'o, John Terry te Petr Čech, koji ipak neće biti spreman za nastup, sudeći prema prognozama.

S druge strane, pred vratima raja nalazi se Diego Simeone s crveno-bijelima. Vrlo su blizu naslova prvaka Španjolske po prvi put nakon 12 godina, a jedan zabijeni pogodak u Londonu mogao bi biti dostatan za finale Lige prvaka i okršaj protiv gradskog rivala Reala.

"Samopouzdanje je uvijek tu, osobito u polufinalu Lige prvaka. Već je to velika stvar. Moji su igrači uzbuđeni i spremni. Znamo da ćemo se morati jako potruditi u vrlo teškoj utakmici", izjavio je strateg madriskog sastava i poentirao: "Ne postoji jedan način za igranje nogometa, možete igrati s desetoricom natrag ili naprijed – važan je rezultat."

U ovom važnom dvoboju Simeone će morati postaviti momčad bez kartoniranog Gabija koji je jedna od glavnih karika sredine terena njegova sastava, a oporavljeni Javi Manquillo ipak ne bi trebao nastupiti.

Liga prvaka, polufinale, 30. travnja:
Chelsea – Atlético Madrid, 20:45 (HRT 2)

Liga prvaka

polufinale - uzvrati

Bayern0:4Real Madrid
Chelsea1:3Atlético Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ZooM30.04.2014. u 22:32
    Ke? :)
    ZooM
  • Obrisan korisnik30.04.2014. u 20:59
    ja ovo zovem bunker Atletica a u toj igri Atletico nema sanse
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2014. u 20:57
    Ovo Chelsea dobija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2014. u 20:31
    koji naslov, eto ti bolje znaš od Mourhina šta treba napravit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2014. u 18:13
    Zakaj bi morali izaći iz autobusa? Mourinhu paše i 0-0 do 120-e minute.
    Obrisan korisnik