Ostali sportovi

Barbari Matić bronca na Europskom prvenstvu i naslov najbolje juniorke 2013. godine

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 28.04.2014.
Barbari Matić bronca na Europskom prvenstvu i naslov najbolje juniorke 2013. godine

Hrvatska reprezentativka u judu Barbara Matić nova je nositeljica brončane medalje na Europskom prvenstvu koje se održava u francuskom Montpellieru. Matić je ujedno proglašena i najboljom juniorkom Starog kontinenta za 2013. godinu...

Ekspediciju Hrvatske na Europskom prvenstvu čine Tomislav Marijanović, Ivana Maranić, Andreja Đaković i Barbara Matić. Branitelj srebra u kategoriji -81 kg Marijanović u Montpellieru nije uspio stići do nove medalje, no hrvatska se himna svirala za Barbaru Matić, najbolju juniorku Europe 2013. godine.

Matić je prošle godine ostala nadomak medalje u svojoj kategoriji do 70 kilograma, a u Montpellieru je u prvom kolu snage odmjerila s predstavnicom Slovenije Ankom Pogačnik. Nakon uvodne pobjede uslijedila je i ona protiv Izraelke Lior Wildikan, da bi je korak prije finala zaustavila Laura Vargas-Koch iz Njemačke.

U borbi repasaža za broncu oko vrata svladala je Sally Conway, reprezentativku Velike Britanije.

Po završetku Prvenstva proglašeni su i najbolji za 2013. kategoriju. Barbara je za svjetsko i europsko juniorsko zlato, te brončanu medalju u ekipnom dijelu natjecanja nagrađena naslovom najbolje juniorke u istoj godini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!