Košarka

Milačić: "Nakon Cedevite, Jollyju moramo pripremiti pakao"

Mišo Gulić • nedjelja, 11.05.2014.
Milačić: "Nakon Cedevite, Jollyju moramo pripremiti pakao"
Foto: Martina Japundžić

Pobjedom nad Zagrebom Alkar je napravio veliki korak naprijed u borbi za poziciju koja jamči play-off. Sami akteri ovog uistinu borbenog i zanimljivog susreta redom su naglašavali zasluženost pobjede domaćih...

Trener Alkara Damir Milačić bio je silno zadovoljan s novim bodovima, ali i pristupom momčadi koja je unatoč velikom broju pogrešaka konstantno kontrolirala zbivanja na parketu:

"Briljantna utakmicu u vidu rata mene i igrača po pitanju mentalne pripreme za ovaj susret. Bilo je premalo vremena na uigravati se pa smo se bazirali na rekuperaciju glava i ono što je moja osobna pobjeda jest da sam ih uvjerio da su sposobni za visoke stvari. Ja vjerujem u njih i zato ih stalno guram. Mogu čak reći da su oni pobijedili sami sebe i to je strašno važno pred rasplet prvenstva."

Alkar sada sve konce drži u svojim rukama. Već u utorak gostuje u Vukovaru kod Cedevite, nakon čega slijedi "utakmica desetljeća" protiv Jollyja u Sinju kada će se u izravnom obračunu dijeliti viza, ili barem veliki dio nje, za polufinale prvenstva Hrvatske.

"Sada idemo na jedan izlet u Vukovar, ali zato nas u subotu očekuje pakao. Pozivam publiku da priredi pakao, a ja obećavam da će moji igrači prirediti još veći pakao na parketu nego oni na tribinama.", naglasio je vidno uzbuđeni trener sinjskog prvoligaša.

Danijel Jusup je pak primjetio veću želju za pobjedom kod domaće momčadi, koja se posebno osjetila u trenutcima kada se susret lomio, ali i u činjenici da su Sinjani dohvatili čak 17 skokova više:

"Alkar je zasluženo pobijedio. Kontrolirali su utakmicu cijelo vrijeme i svaki put kada bi se mi približili oni su znali odgovoriti, odnosno nekako smo olako propuštali šansu za neku veću razliku od tek koša ili dva. Kod njih sam vidio veću želju i veći angažman. Imali su u prvom dijelu odličan skok u napadu, a u drugom šut za tri. Kod svojih igrača nisam vidio tu želju za pobjedom i jednostavno čestitam Alkaru na pobjedi."

Sinjaninu u redovima Zagreba, Josipu Blajiću, zasigurno je bilo najteže igrati ovaj dvoboj. Doći u rodni grad u goste svom klubu, igrati u "krivom" dresu pred hrpom rodbine i prijatelja, često je otegotna okolnost. Skandirala mu je publika na kraju, odigrao je vrlo i dobru utakmicu, ali emocije nije mogao skriti:

"Čestitam Alkaru na pobjedi. Mi nismo odradili ono što smo se dogovorili, znali smo da Alkar krasi šut za tri poena, ali ipak nismo očekivali da će baš toliko dobro gađati i mislim da je to odlučilo utakmicu. Alkar sada ima priliku da bude četvrti."

"Ja sam Sinjanin i to se ne može promijeniti. Ovo je moj grad, tu su mi roditelji i prijatelji, namjeravam tu živjeti. Ja volim ovaj grad i mislim da ljudi vole i mene, jer nemam s nikim problema. Sinj je jedini pravi košarkaški grad u Hrvatskoj i zaslužio je ovo što mu se događa.", dodao je.

Čovjek odluke, čiji su koševi slomili otpor Zagrebaša, bio je Slavko Modrić. Iako nesklon davanju izjava, ovaj put nije mogao pobjeći:

"Očekivali smo ovako tešku utakmicu, ali konačno nas je i šut poslužio pa smo na kraju zadovoljni. Zagreb nas je pokušao iznenaditi sa zonom, malo smo se tražili, ali trener je povukao neke dobre poteze i uspjeli smo naći način za doći do sigurne pobjede. U subotu nas čeka veliki derbi protiv Jollyja i tu moramo biti najbolji, i mi i publika. Moramo stisnuti gas do kraja."

Jedan od najmlađih, ali i jedan od igrača koji je strahovito napredovao u odnosu na početak sezone i koji više nije jedan od onih koji se ukažu kada je susret gotov, jest mladi razigravač Alkara Josip Boban koji je kazao:

"Utakmica je bila dosta usporena na početku, nismo se najbolje snašli na njihovu zonu, ali skupili smo glave na poluvremenu, jer smo znali da moramo pobijediti. Ipak je četvrto mjesto u pitanju i morao to dobro odraditi, pogotovo protiv Jollyja. Hvala i mom suigraču Slavku Modriću za asistenciju iz koje sam pogodio onu tricu, a drago mi je što se i on raspucao, jer on je kalibar za velike stvari."

U narednom kolu koje će se igrati u utorak Alkar će gostovati u Vukovaru, gdje će mu domaćin biti Cedevita.

A-1 liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 131+238
2Cibona 122+194
3Zadar 104+144
4Jolly JB 59-81
5Alkar 59-111
6Zagreb 410-99
7Kvarner 2010 410-136
8Šibenka 311-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

A-1 liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 131+238
2Cibona 122+194
3Zadar 104+144
4Jolly JB 59-81
5Alkar 59-111
6Zagreb 410-99
7Kvarner 2010 410-136
8Šibenka 311-149

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!