Tenis

Uspješan start Androića i Ćorića na Challengeru u Uzbekistanu

Vedran Babić • utorak, 13.05.2014.
Uspješan start Androića i Ćorića na Challengeru u Uzbekistanu
Foto: FaH

Oba hrvatska predstavnika na ATP Challengeru u Samarkandu ostvarila su pobjede u prvom kolu. Toni Androić je upisao 11. uzastopnu pobjedu svladavši Austrijanca Marca Ratha, dok je Borna Ćorić poslije trosatne borbe porazio Indijca Jeevana Nedunchezhiyana...

Toni Androić nastavio je pobjednički niz i u prvom kolu 50.000 dolara vrijednog Challengera na zemlji u Samarkandu (Uzbekistan). Peti nositelj turnira svladao je Marca Ratha (311.) 7:6 (2), 6:0 za sat i 26 minuta igre.

Nakon tijesnog prvog seta u kojemu nije bilo oduzetih servisa, drugi je uvjerljivo pripao hrvatskom predstavniku. Androić je u toj dionici triput oduzeo servis Austrijancu i spasio obje break prilike.

22-godišnji Androić u Samarkand je stigao na krilima dvaju uzastopnih osvojenih ITF turnira u Iranu, također na zemljanoj podlozi. Zahvaljujući tim rezultatima, dosegao je najbolji renking karijere, 222. mjesto. U drugom kolu Samarkanda Androićev suparnik je ruski kvalifikant Aleksander Lobkov (323.).

Borna Ćorić na terenu je proveo gotovo dvostruko više vremena od Androića. Poslije dva sata i 50 minuta igre 17-godišnji je Zagrepčanin porazio Jeevana Nedunchezhiyana 6:4, 3:6, 7:6 (2). Ćorić je bio blizu poraza kada je Indijac u trećem setu servirao za meč kod 6:5, ali je nadoknadio izgubljeni servis i potom prilično lako uzeo tie break.

Bio je to Ćorićev prvi meč nakon kineske turneje (dva ITF turnira i jedan Challenger) na kojoj je igrao jedno finale i dva polufinala. Njegov sljedeći suparnik je treći nositelj Gerald Melzer (152.) iz Austrije.

ATP Challenger Samarkand (50.000 $), 1. kolo:
Ćorić (Hrvatska) - Nedunchezhiyan (Indija) 6:4, 3:6, 7:6 (2)
Androić (Hrvatska, 5) - Rath (Austrija) 7:6 (2), 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo13.05.2014. u 17:57
    Indijac je imao i dvi mec lopte kod 6:5 i servirajuci! Borna je malo izgubija ritam u zadnja dva meca. Protiv Bolta je bio grozan i danas opet. Nadajmo se da ce mu ova pobjeda podici opet samopouzdanje.
    Josippo
  • teniosac13.05.2014. u 15:59
    dobro se Borna izvlačio,servirao je indijac za meč,valjda bude bolje igral u drugom kolu..
    teniosac