Tenis

Challenger: Androić i Ćorić bez četvrtfinala u Samarkandu

Vedran Babić • srijeda, 14.05.2014.
Challenger: Androić i Ćorić bez četvrtfinala u Samarkandu
Foto: EPA

Hrvatska je ostala bez predstavnika na ATP Challengeru u Samarkandu nakon što su Toni Androić i Borna Ćorić zaustavljeni u drugom kolu...

Oba hrvatska predstavnika na 50.000 dolara vrijednom Challengeru u Samarkandu doživjela su poraze u drugom kolu. Peti nositelj Toni Androić (222.) izgubio je od ruskog kvalifikanta Aleksandera Lobkova 6:4, 6:3. Uz 48% prvog servisa Androić je pet puta izgubio svoj početni udarac, a dvaput ga je oduzeo suparniku. Meč je trajao sat i 21 minutu.

Androiću je to prvi poraz nakon 11 uzastopnih pobjeda. U Samarkand je stigao na krilima dvaju osvojenih ITF turnira u Iranu.

Nastup u Samarkandu završen je i za Bornu Ćorića, kojeg je izbacio treći nositelj Gerald Melzer 7:6 (6), 6:4. U prvoj dionici nije bilo oduzetih servisa premda je Melzer imao tri prilike za to, a Ćorić dvije. Tijesni tie break pripao je Austrijancu 8-6. U drugom je setu Ćorić napravio jedan break, a Melzer dva.

Plasmanom u drugo kolo Samarkanda i Androić i Ćorić izborili su novi najbolji renking karijere. Androić je trenutno 222., a Ćorić 248. Obojica će napredovati nekoliko pozicija.

ATP Challenger Samarkand (50.000 $), 2. kolo:
Androić (Hrvatska, 5) - Lobkov (Rusija, Q) 4:6, 3:6
Ćorić (Hrvatska) - Melzer (Austrija, 3) 6:7 (6), 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg15.05.2014. u 21:58
    Nisi cuo da se moze dobiti pozivnica? Kao jedan od najboljih juniora? Al ajd da pojasnim, mislim da bi mu puno koristilo da ponekad odigra protiv kojeg velikog decka. Obicno to pomaze u razvoju mladih igraca i to u svim sportovima. Nije to bas toliko neubicajena praksa pa da se moras toliko cuditi.
    interreg
  • Obrisan korisnik15.05.2014. u 10:37
    o čem pričaš ti?! dečko dobio jedan ozbiljan meč protiv janowitza (koji je btw epski pacijent u glavi) i sad bi odmah trebao igrat main tour? A reci mi molim te kako bi to točno trebao sa svojim rankignom?
    Obrisan korisnik
  • interreg15.05.2014. u 10:26
    Mislim da je nivo Coriceve igre u zadnje vrijeme pao igranjem protiv ovakvih protivnika na ovakvim turnirima. Bilo bi dobro da sto prije pocme igrati na ATP "Main Touru".
    interreg