Tenis

ITF: Ana Konjuh preko talijanske veteranke do osmog polufinala

Vedran Babić • petak, 16.05.2014.
ITF: Ana Konjuh preko talijanske veteranke do osmog polufinala
Foto: FaH

Ana Konjuh i dalje ima stopostotni učinak u četvrtfinalima ITF turnira. U francuskom Saint-Gaudensu porazila je talijansku veteranku Albertu Brianti u tri seta i plasirala se u svoje osmo polufinale na ovoj razini...

Ana Konjuh ostvarila je i treću pobjedu na prvom turniru poslije četveromjesečne pauze. U četvrtfinalu 50.000 dolara vrijednog ITF turnira u Saint-Gaudensu na zemlji Konjuh je pobijedila Albertu Brianti 6:1, 3:6, 6:2.

Prvu dionicu Konjuh je osvojila uvjerljivo, no to nije previše poremetilo 34-godišnju Talijanku, koja je 2011. godine bila 55. tenisačica svijeta. Te je godine u prvom kolu Roland Garrosa na konopcima imala tada prvu tenisačicu svijeta Viktoriju Azarenku. Imala je set prednosti i 4:0 u drugom, ali nije uspjela izdržati do kraja.

Brianti je počela sve više pritiskati servis Konjuh te je kod 2:1 stigla do breaka. Konjuh je kod 2:4 imala 15-40, ali nije uspjela iskoristiti ni jednu od te dvije lopte za povrat breaka. Talijanska veteranka, koja je u prvom kolu izbacila prvu nositeljicu Sharon Fichman, tako je odvela meč u odlučujući set.

Usprkos svom iskustvu, Brianti, trenutno 193. tenisačica svjetske ljestvice, nije se uspjela oduprijeti živahnoj mladosti i nadasve kvaliteti 16-godišnje Dubrovkinje. Konjuh je u drugom gemu prokockala dvije break lopte, ali je meč završila s četiri uzastopna gema nakon 2:2.

Konjuh (199.) je tako ostvarila i osmu pobjedu u isto toliko četvrtfinala na ITF razini. U prethodnih sedam polufinala ostvarila je tri pobjede, no iza sebe ima tri uzastopna poraza. Posljednje finale igrala je prošloga lipnja također u Francuskoj, točnije u Montpellieru, gdje je i osvojila svoj jedini ITF turnir.

U borbi za četvrto ITF finale Konjuh će u subotu igrati protiv četvrte nositeljice Claire Feuerstein iz Francuske ili pete nositeljice Danke Kovinić iz Crne Gore.

ITF Saint-Gaudens (50.000 $), četvrtfinale:
Konjuh (Hrvatska) - Brianti (Italija) 6:1, 3:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10816.05.2014. u 20:31
    čak i da ponovi trenutačni plasman recimo jedne Ane Ivanović - koja je trenutno 13. na WTA - to bi bio veliki uspjeh i za Anu i za naš tenis. To nakon Ive Majoli nije niko napravio u hrvatskom ženskom tenisu, a čak to je bilo daleko daleko u prošlosti.
    narada108
  • Obrisan korisnik16.05.2014. u 19:14
    Jedino me je strah da joj ozljede ne pokvare vrhunsku karijeru, nekako precesto je van terena a tek je na pocetku. Realno, vise vjerujem u nju nego u Donnu koja,cini mi se, ide stazama Kurnikove, Golovin, Ivanovic i Wozniacki cije su karijere narusene zbog vansportskih aktivnosti, party-ja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • raz_bojnik16.05.2014. u 17:28
    Hvala bogu nije monegašanka.
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik16.05.2014. u 16:44
    Nazalost za Pariz nije dobila pozivnicu, poziv su dobile no name igracice iz francuske,nista cudno kad su francuzi u pitanju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2014. u 16:19
    šta ti nije jasno??
    Obrisan korisnik