Rukomet

Štimac: "Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Nexe u borbi za treće mjesto i u Ligi za prvaka"

Iz Umaga:Danijela Lemaić • petak, 16.05.2014.
Štimac: "Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Nexe u borbi za treće mjesto i u Ligi za prvaka"
Foto: Zvonka Keliš

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb u polufinalu Kupa Hrvatske uvjerljivo su svladali ekipu Varaždina 38:28 i tako se plasirali u svoje 22. finale. Svoje viđenje susreta netom nakon dvoboja ponudili su trener CO Zagreba Boris Dvoršek i pomoćni trener GRK Varaždina Tomislav Štimac, kao i igrači Filip Ivić i Tomislav Balent.

Momčad CO Zagreba upisala je ovog petka slavlje u polufinalu Kupa Hrvatske nad ekipom Varaždina. Tako su se Zagrebaši plasirali u finale turnira u kojem će snage odmjeriti s ekipom Dubrave koja je u ranijem terminu priredila iznenađenje Nexeu.

Trener CO Zagreba Boris Dvoršek nakon pobjede svoje ekipe ukratko je rekao: "Uvjerljivo smo pobijedili Varaždin iako smo imali malu crnu rupu kada je Varaždin stigao na zaostatak od tri gola. Pokušali su nas Varaždinci usporiti, bili su disciplinarni u napadu i tada smo se uspavali, više nismo trčali kao inače. Drugo poluvrijeme smo malo promijenili pristup i odigrali smo korektno do kraja. Zadovoljan sam pokazanim i želio bih čestitati Varaždinu na dobroj igri i želim mu mnogo sreće u Ligi za prvaka."

"Dobro smo se držali prvih 20 minuta, ali tada je Zagreb pojačao. Mi smo se nekako pripremali na utakmicu za treće mjesto s Dubravom pa nam je njezina pobjeda nad Nexeom malo poremetila planove. Pokušat ćemo sve što možemo da pobijedimo Nexe u utakmici za treće mjesto i da to ponovimo u srijedu kada ponovno igramo protiv Dubrave u sklopu sedmog kola Lige za prvaka, naime, to je vrlo bitan susret za obje ekipe", kazao je pomoćni trener Varaždina Tomislav Štimac.

Vratar Varaždina Tomislav Balent koji je zaustavio sedam Zagrebovih napada rekao je riječ, dvije o utakmici: "Plan nam je bio da u susret uđemo disciplinirano i da ne jurimo te smo se toga držali sve do 38. minute nakon čega je Zagrebova kvaliteta izašla na vidjelo. Pred nama je sada važna utakmica s Nexeom i spremit ćemo se za nju koliko god možemo."

"Pokazali smo tko je RK Zagreb i da mi igramo jako dobro. Želio bih čestitati ekipi na trudu od prve do zadnje minute jer smo igrali za svaku loptu bez obzira na veliku prednost koju smo stvorili. Sada se moramo odmoriti i pripremiti za finale", prokomentirao je polufinalnu utakmicu Zagrebov čuvar mreže Filip Ivić.

Kup Hrvatske (m) - Final Four

polufinale

Dubrava33:29Nexe Našice
RK Zagreb38:28Varaždin 1930

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Kup Hrvatske (m) - Final Four

polufinale

Dubrava33:29Nexe Našice
RK Zagreb38:28Varaždin 1930

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!