Košarka

TBL liga: Karsiyaka upotpunila lošu sezonu Efesa i izbacila ga već u četvrtfinalu

Branimir Korać • utorak, 20.05.2014.
TBL liga: Karsiyaka upotpunila lošu sezonu Efesa i izbacila ga već u četvrtfinalu

Iznimno loša sezona za Anadolu Efes upotpunjena je porazom već u prvom krugu doigravanja turskog prvenstva i to od Pinar Karsiyake. Planinić i društvo tako mogu neplanirano rano na odmor...

Bila je to na svim poljima neuspješna sezona za Anadolu Efes. Dva "čavla u lijes" Efesa zabila je Karsiyaka - prvi u finalu Kupa, a drugi u četvrtfinalu doigravanja. Oba puta egzekutor je bio Bobby Dixon.

U drugoj utakmici četvrtfinalne serije Efes je poražen na gostovanju, ali mu je ostao popravni ispit na domaćem terenu. No nije bio uspješan, Karsiyaka je dominirala tijekom cijelog susreta i potpuno zasluženo odnijela pobjedu.

Četiri minute prije kraja gosti su imali visokih 69:55, međutim malo su se prerano poveselili i Efes je uspio napraviti seriju 7:0 kojom je smanjio zaostatak na 71:67. Ipak, u posljednjoj minuti nije bilo dovoljno mirnoće kod domaćina koji ostaje bez poena u tih 60 sekundi i oprašta se od sezone.

Zoran Planinić bio je najbolji pojedinac kod domaćina s ubačenih 14 poena (1/7 za dva, 4/7 za tri) i podijeljenih šest asistencija, a potpuno su podbacili Kostas Vasileiadis i Birkan Batuk koji su "raspucavanje" završili s po 0/6 za tricu. Goste je nosio Dixon s 14 poena (3/9), osam asistencija i sedam skokova dok je Esteban Batista dodao 11 skokova.

Pinar Karsiyaka u polufinalu ide na Fenerbahče.

TBL liga, četvrtfinale:
Anadolu Efes - Pinar Karsiyaka 67:73 (1-2)

Foto: anadoluefessporkulubu.org

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2014. u 11:08
    S tom lovom i moja bi tetka napravila "smisleniju" ekipu od Efesa.
    Obrisan korisnik