Tenis

Karlović ispunio očekivanja i prošao u četvrtfinale

Branimir Korać • srijeda, 21.05.2014.
Karlović ispunio očekivanja i prošao u četvrtfinale
Foto: EPA

Ivo Karlović nije dozvolio iznenađenje u drugom kolu ATP turnira u Düsseldorfu. Protivnik mu je bio 19-godišnja srpska nada Nikola Milojević, međutim igrač koji tek ulazi u seniorske vode nije imao previše šanse...

Nikola Milojević je još jedan igrač koji je imao to zadovoljstvo upoznati se sa servisom i atipičnom igrom Ive Karlovića. Karlović je na kraju slavio za sat i 13 minuta sa 6:4, 7:5.

Tijekom cijelog susreta Milojević je imao velikih problema s vraćanjem Karlovićevog servisa, uhvatio je tek pet poena na reternu, a dodatni problem mu je bio taj što je Ivo danas bio vrlo precizan i pogodio je čak 77 posto prvog servisa. U takvoj situaciji i puno bolji igrači od Milojevića imaju probleme.

Dok mladi tenisač nije imao nijednu break loptu u cijelom meču, Karlović je s druge strane iskoristio po jednu u svakom setu.

Prve prilike propustio je već u trećem gemu kada je imao 0:40, ali Milojević se uspio spasiti, no u završnici seta nije bilo spasa. Karlović je kod 5:4 stigao do 15:40 i završio posao u tom razdoblju igre.

U drugom setu obojica igrača držali su svoj početni udarac ponovno do završnice kada Milojević još jednom pada pod pritiskom i u situaciji kada je imao 40:15 za odlazak u tie-break, dozvolio je Karloviću dolazak do prve meč lopte i otišao u poraz.

U četvrtfinalu Karlovića očekuje dvoboj protiv Argentinca Juana Monaca koji će biti puno tvrđi orah. Monaco je u prva dva kola ispustio tek šest gemova, specijalist je za zemljanu podlogu i Karloviću neće biti lako.

ATP Düsseldorf, drugo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska, 7) - Nikola Milojević (Srbija, WC) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • andjel22.05.2014. u 15:36
    dobio karlović i četvrtfinalni meč. pa bravo
    andjel
  • Zdren21.05.2014. u 22:11
    Rutinski Karlo, ali teško protiv Monaca
    Zdren
  • teniosac21.05.2014. u 19:33
    nebi me iznenadilo da Ivo dobi Monaca..
    teniosac
  • Obrisan korisnik21.05.2014. u 17:53
    Dobit ce Ivo i Monaca...
    Obrisan korisnik