Tenis

Ana Konjuh izborila prolaz u drugo kolo kvalifikacija u Parizu

Branimir Korać • srijeda, 21.05.2014.
Ana Konjuh izborila prolaz u drugo kolo kvalifikacija u Parizu
Foto: EPA

Dobar početak kvalifikacija za ulazak u glavni ždrijeb Roland Garrosa imala je Ana Konjuh koja je igrala protiv Japanke Erike Seme. Mlada hrvatska igračica bila je bolja u dva seta...

Na putu povratka tenisu poslije operacije i oporavka, Ana Konjuh odrađuje i kvalifikacije Roland Garrosa. Kako je još uvijek van natjecateljskog ritma i najbolje forme, za Konjuh je u kvalifikacijama dobar rezultat svaka pobjeda.

Prva protivnica bila je Japanka Erika Sema, reklo bi se - protivnica po mjeri.

Sema je 186. igračica svijeta, nije iz najužeg vrha i protivnica je protiv koje se može igrati. Posebno u Roland Garrosu na zemljanoj podlozi koja joj definitivno nije jača strana.

Konjuh je to znala iskoristiti i slavila je za sat i 45 minuta sa 7:6, 6:4 i tako izborila prolaz u drugo kolo.

U meč je krenula dobro, vrlo rano je došla do breaka, međutim Japanka se uspjela vratiti i izboriti tie-break. Tamo je Konjuh bila bolja, odmah je pobjegla na 5:0 i zatim bez problema sa 7:2 dovršila posao.

U drugom seta hrvatska tenisačica morala se vraćati iz ranog minusa, a meč je riješila u završnici seta. Kod 4:4 je oduzela servis Japanki, nakon toga došla do prve meč lopte i odmah je iskoristila za prolazak u drugo kolo.

Tamo je očekuje dobro poznata protivnica, peta nositeljica Danka Kovinić. Sve bolja Crnogorka prije svega četiri dana nadigrala je Konjuh u Saint-Gaudensu prepustivši joj tek dva gema.

Roland Garros, kvalifikacije, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Erika Sema (Japan) 7:6(5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2014. u 20:54
    Slažem se i mislim da nema potrebe forsirati Anu..njeno vrijeme tek dolazi..mislim da može dobiti crnogorku koja je u odličnoj formi..
    Obrisan korisnik
  • jeffhardy1921.05.2014. u 20:38
    Napisali ste krivi rezultat na kraju teksta. Ani sve najbolje. Ako i ne izbori nastup u glavnom ždrijebu nije bitno. Bitno da više nema tih problema sa laktom, a rezultati će doći sami po sebi.
    jeffhardy19
  • teniosac21.05.2014. u 19:33
    sad će joj se Ana revanširati..
    teniosac