Tenis

Donna Vekić uz veliki broj pogrešaka poklonila pobjedu Izraelki

Branimir Korać • utorak, 27.05.2014.
Donna Vekić uz veliki broj pogrešaka poklonila pobjedu Izraelki
Foto: EPA

Donna Vekić nije se uspjela plasirati u drugo kolo Roland Garrosa. Vekić je u susretu prvog kola poražena od Izraelke Julije Glushko u tri seta nakon velike borbe koja je potrajala gotovo dva i pol sata...

Previše pogrešaka i propuštenih prilika imala je Donna Vekić da bi mogla računati na prolaz protiv Julije Glushko. Niti iz drugog pokušaja nije uspjela upisati pobjedu na Roland Garrosu, na podlozi koja joj i nije najdraža.

Unatoč tome, očekivala se pobjeda, Glushko nije baš toliko jaka protivnica da se protiv nje nije moglo igrati, ali Vekić joj je previše toga poklonila i na kraju je završila s nastupom u Parizu.

Već prvi set pokazao je koliko će to biti naporan i neizvjestan dvoboj. Vekić je brzo ostala bez svog servisa da bi uspjela napraviti break u trećem gemu iskoristivši čak desetu break loptu.

Nakon tog maratonskog gema do završnice seta nije bilo uzbuđenja, a onda je hrvatska igračica prvo spasila jednu set loptu kod 5:4 da bi na drugoj kod 6:5 ipak pokleknula.

Uspjela je Vekić u drugom setu stabilizirati igru i zaigrati bolje, brzo je pobjegla na 4:0 i riješila taj dio igre u svoju korist sa 6:2. Činilo se da je pronašla igru i da će u trećem setu uspjeti svladati Ukrajinku s izraelskom putovnicom, ali nije išlo onako kako smo se nadali.

Imala je Vekić u dva navrata break prednosti, ali kako je oduzimala servis protivnici, jednako brzo je i ostajala bez prednosti da bi u završnici seta potpuno potonula i na servisu za ostanak u meču bez osvojenog poena otišla u poraz.

Hrvatska tenisačica imala je čak 21 break loptu, a iskoristila ih je tek šest, jednako koliko i Glushko, ali iz devet pokušaja. Imala je i čak 66 neprisiljenih pogrešaka odnosno 24 više od izraelske igračice.

Roland Garros, prvo kolo:
Julia Glushko (Izrael) - Donna Vekić (Hrvatska) 7:5, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo03.06.2014. u 12:22
    sve je to slucajnost, naravno zaboravio sam tvoj glavni Argument...sve sto Vekic napravi je slucajnost... ;-)))
    Josippo
  • Josippo03.06.2014. u 12:20
    a pobjeda protiv Cibulkove je isto bila slucajnost...i osvojen turnir,...naravno igrao se aziji...tamo svak moze pobjediti...nista....odi ti pa ga osvoji...
    Josippo
  • Josippo03.06.2014. u 12:19
    nemas pojma o tenisu, sa svakim komentarom to potvrdujes! ajde reci nesto kontruktivno, neki primjer za to tvoje misljenje...samo lupetas floskule...gle glushko pobjedi u sljedecem kolu nositeljicu koja je pobjedila tu kovinic koja je tako "dobra"! sto sad? sad ni flipkens nevalja? Niko... [više na forumu]
    Josippo
  • raz_bojnik28.05.2014. u 17:31
    Koja ti je mjera za nečiji potencijal? Tvoj subjektivni dojam? Npr. kad smo kod te trave (koja se igra tri tjedna godišnje) osvojeni juniorski wimbledon 'obadvije s manjim potencijalom' je ništa, goli k., slučajnost.
    raz_bojnik
  • interreg28.05.2014. u 16:27
    Stvarno mi nije jasno da se toliko mlati po jednoj 17godisnjakinji. Takve komentari su mozda ok da joj je 25 i da nije iskoristila talent koji ima. Ali ona je tek na pocetku i nitko ne moze znati kakvu ce karijeru imati. Sa koliko godina su ono Na Li ili Franceska Shiavone osvojile prvi GS? Jesu li... [više na forumu]
    interreg