Nogomet

Scoria: "2:2 je za nas odlični rezultat, dokaz da smo spremni za ostanak"

Ivana Strahija • četvrtak, 29.05.2014.
Scoria: "2:2 je za nas odlični rezultat, dokaz da smo spremni za ostanak"
Foto: Ivana Strahija

U Vinkovcima je u nedjelju odigrano "prvo poluvrijeme", u Koprivnici je u četvrtak na redu drugo, koje će odlučiti tko je zaslužio biti prvoligaš. Farmaceuti su zadovoljni s prvim susretom i spremni za drugi, a jedanaesterce nisu ni vježbali...

Slaven Belupo je u Vinkovcima dvaput vodio, no onda nesretnim slučajem i autogolom gostiju je Cibalia došla do izjednačenja i boda, a ništa nije riješeno. Stoga je susret u četvrtak onaj za biti ili ne biti, a prema najavama iz Koprivnice, Farmaceuti će učiniti sve da upravo njima pripadne deseto mjesto u najvišem rangu natjecanja.

"Mislim da je 2:2 pred 5000 ljudi u Vinkovcima, uz domaćine koji su imali podršku punog stadiona, za nas odlični rezultat", kazao je Elvis Scoria, trener Slaven Belupa.

"Druga će utakmica biti izuzetno teška, jer nema popravka. Adekvatno smo se spremili i dat ćemo na terenu sve to možemo da ostanemo u ligi. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, u kojoj će strpljenje odigrati važnu ulogu", kazao je strateg Farmaceuta.

Elvis Scoria na raspolaganju nema ozlijeđene Gregurinu, Crepulju, Pranjića, Celišćaka te Plazanića, no to nije sve: "Vugrinec ne trenira već tri tjedna, zdrav je, recimo 70 posto. Sjeli smo i porazgovarali i odlučili da si ne možemo dozvoliti brzu zamjenu i da će utakmica biti fizički zahtjevna. Stoga Vugrinec neće igrati, kao ni Grgić, koji je još u susretu protiv Zadra zaradio ozljedu mišića."

Bez obzira na to, Scoria je toliko siguran u svoju momčad da s njima nije trenirao 11-erce. "Nisam ni razmišljao o tome, spremni smo na 90 minuta borbe. Dokaz da možemo pobijediti jest 2:2 iz Vinkovaca. Nervozni jesmo, tenzije su visoke, no tako i treba biti. Na kocki je sve."

Zbog toga će Farmaceutima podrška publike biti nasušno potrebna. "Ne možemo navijačima obećati laku utakmicu, no trebamo njihovu podršku više no ikada. Oduševljeni smo što su Koprivničani prepoznali naš trud i što nas podržavaju", zaključio je Scoria.

Iako je ulazak na stadion besplatan, što je Slaven Belupo uveo pred par mjeseci kako bi nagradio svoje vjerne navijače, odlučili su se Farmaceuti uključiti u humanitarnu akciju pomoći za poplavama poharanim slavonskim krajevima. Stoga će svi koji žele moći kupiti ulaznicu po 10 kuna, koje će se prodavati u neograničenim količinama. Po najavi, ulaznice će kupiti svi članovi uprave i igrači.

Utakmica se igra u Koprivnici od 19 sati.

Prva liga kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Baksuz29.05.2014. u 15:18
    realno mislim da ce slaven ovo proci, ali sto se navijackog opredjeljenja tice ajmo cibalio!!!
    Baksuz
  • mikula29.05.2014. u 10:08
    ajmooooo Slaveneeeeeeee !!!!!!!
    mikula
  • Obrisan korisnik29.05.2014. u 08:54
    Ako ekipa da 120% možemo i pobijediti, uz potpunu koncentraciju na terenu! Ajmo Slaven!
    Obrisan korisnik