Nogomet

Prijateljske utakmice: Španjolska startala pobjedom, Urugvaj bolji od Irske

Ivana Strahija • subota, 31.05.2014.
Prijateljske utakmice: Španjolska startala pobjedom, Urugvaj bolji od Irske
Foto: Kristijan Komarica

Nastavlja se bogati program prijateljskih susreta reprezentacija koje se pripremaju za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Obje su momčadi, koje imaju ulaznicu za svjetsku smotru, upisale su pobjede...

Španjolci, koji će u Brazilu izazvati Nizozemsku, Čile i Australiju, odradili su u Sevilli prvu svoju prijateljsku utakmicu. Konačni je rezultat bio uspješnih 2:0 protiv doduše slabijeg protivnika, Bolivije.

Iako favoriti, i izrazito dominantni u posjedu lopte, Španjolci u prvih 45 minuta nisu uspjeli načeti mrežu protivnika, a rezultat je s nule pokrenuo tek penal u 50. minuti. Tada je u kaznenom prostoru Bolivije Gutierrez srušio Javija Martineza, a najstrožu kaznu je realizirao Fernando Torres.

Ponovno slijedi razdoblje bez zgoditaka, iako je Španjolska imala par dobrih prilika, a malo pred završetak susreta Andres Iniesta uspio je konačno zatresti mrežu protivnika za 2:0.

Španjolci su se odlučili pred Brazil odigrati još samo jednu utakmicu i to protiv Salvadora.

Urugvaj je, u kasnonoćnom terminu za europske prilike, pobijedio Sjevernu Irsku, jednim jedinim pogotkom, kojeg je u 61. minuti postigao Stuani. Bila je to gužva pred Irskim golom, u kojoj je lopta konačno našla raspoloženog Urugvajca kojem je ostalo matirati irskog golmana Carolla.

Urugvajci, koji će u Brazilu igrati u skupini D, protiv Kostarike, Engleske i Italije, razveselili su tako 45 tisuća okupljenih na stadionu Centenario. Iduću svoju utakmicu Urugvaj igra protiv Slovenije u srijedu.

Prijateljska utakmica:
Španjolska - Bolivija 2-0 (Torres 51.-11m, Iniesta 84.)
Urugvaj - Sjeverna Irska 1:0 (Stuani 61.)

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!