Tenis

Donna Vekić poražena već u prvom kolu Birminghama

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.06.2014.
Donna Vekić poražena već u prvom kolu Birminghama
Foto: EPA

Donna Vekić oprostila se od glavnog ždrijeba turnira u Birminghamu već u prvom kolu. Protivnica je bila talentirana Švicarka Belinda Bencic od koje je Vekić poražena za sat i pol igre s dva puta po 6:4...

Dvoboj teniskih nada Donne Vekić i Belinde Bencic svakako je jedan od najzanimljivijih parova prvog kola turnira u Birminghamu. Mlada Švicarka na kraju je ipak bila uspješnija i slavila je s dva puta po 6:4.

Bencic se tijekom meča činila sigurnijom na udarcu, manje je griješila i na kraju je zasluženo slavila.

Vekić je u oba seta bila u breaku zaostatka da bi uspjela to nadoknaditi, ali u oba slučaja je već u sljedećem gemu gubila svoj početni udarac i ponovno ulazila u probleme.

Hrvatska igračica tijekom susreta dopustila je protivnici deset break lopti dok je sama imala njih šest. Pogodila je šest as servisa uz 61 postio ubačaja prvog servisa i 72 posto osvojenih poena nakon ulaska prvog servisa.

Inače, Bencic se vrlo dobro snalazi na travnatoj podlozi što je pokazala i prošle godine kada je osvojila juniorski Wimbledon slavivši u finalu protiv Taylor Townsend.

Niti Vekić nije loša na ovoj podlozi, ona se potvrdila i u seniorskoj konkurenciji kada je prošle godine upravo u Birminghamu došla do finala i izgubila od Slovakinje Daniele Hantuchove u tijesnom dvoboju.

WTA Birmingham, prvo kolo:
Belinda Bencic (Švicarska) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo10.06.2014. u 08:40
    Jeste vi svi jadni. Tipični komentari frustrirajući ljudi. Hrvatski fenomen. Samo volim svoje dok pobje?uju, kad gube su sranje od ljudi. Vi ste svi bas sranje od ljudi. Kao da je svi osobno znaju. Uzas. Mene čudi da mala nije uzela englesku putovnicu, tamo je nebi pljuvali. Nego podrzavali uvjek... [više na forumu]
    Josippo
  • raz_bojnik09.06.2014. u 22:29
    Ako je netko dao pet sponzorskih milijuna donni vekić taj nema veze o tenisu.
    raz_bojnik
  • narada10809.06.2014. u 17:37
    da nije Donna ovo vrijeme prosle godine igrala finale tu, reklo bi se da nije poznavala teren. Iako je oko 13 poz . bolje plasirana od Belinde, danas je Svicarka (hrvatskog porijekla?) puno bolje izgledala nego Donna.
    narada108
  • Obrisan korisnik09.06.2014. u 17:13
    Di je sad onaj što je rekao da će Donna pomesti ovu Belindu Benčić? Nisam ja protiv Donne, ali definitivno se cura i njeni forumski glasnogovornici moraju malo spustiti na zemlju. Makar, da dobivam 5 milijuna od sponzorskih ugovora vjerojatno bi i se i sam umislio i uživao. Tako i ona može iste... [više na forumu]
    Obrisan korisnik