Tenis

Mate Pavić propustio tri meč lopte u porazu u prvom kolu Hallea

Branimir Korać • utorak, 10.06.2014.
Mate Pavić propustio tri meč lopte u porazu u prvom kolu Hallea
Foto: FaH

Dva sata i 45 minuta trajao je susret prvog kola ATP turnira u Halleu između Mate Pavića i Yen-Hsuna Lua. Pavić je propustio tri i spasio osam meč lopti, ali devetu nije i iskusni Lu nakon tri tie-breaka prošao je u drugo kolo gdje će igrati protiv Ive Karlovića...

48. igrač svijeta Yen-Hsun Lu pošteno se oznojio dok je stigao do pobjede u prvom kolu ATP turnira u Halleu. Iako je Mate Pavić u Halle stigao van 500 najboljih, razlika u rankingu nije se osjetila. Pavić je odigrao odličan meč i propustio je priliku za pobjedu.

Lu je slavio sa 7:6(2), 6:7(11), 7:6(5) u susretu u kojem se izvukao u trećem setu kada je Pavić servirao za meč. Tu je hrvatskom tenisaču zadrhtala ruka i nije uspio završiti posao.

U prvom setu Pavić je u završnici stigao do breaka i imao servis za set kod 6:5, međutim u maratonskom gemu propustio je tri set lopte i tenisač iz Kineskog Tajpeha izborio je 13. igru gdje je bio uvjerljiv sa 7:2.

U drugom setu Pavić je opasno živio kod 3:3 i 4:4 kada je spašavao break lopte te u tie-breaku gdje je Lu imao ukupno čak pet meč lopti. Svaki put Pavić se izvukao i zatim nakon velike borbe s 13:11 poravnao na 1-1 u setovima.

Odluka je tako pala u trećem setu gdje je hrvatski tenisač imao veliku priliku. Poveo je s 5:3 te je zatim kod 5:4 imao servis za meč, tu je propustio tri meč lopte i na kraju je odluka pala u trećem tie-breaku. Njega je Pavić loše otvorio, vrlo brzo se Lu odvojio i na kraju uspio doći do pobjede.

Mladi hrvatski tenisač pogodio je 21 as servis i propustio veliku priliku za prolazak u drugo kolo i dvoboj protiv Ive Karlovića koji je ranije bio bolji od Mihaila Južnog.

ATP Halle, prvo kolo:
Yen-Hsun Lu (Kineski Tajpeh) - Mate Pavić (Hrvatska, Q) 7:6(2), 6:7(11), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10810.06.2014. u 21:28
    to je za pojam mladog Pavića bio epski meč i mogao bi biti još i te kako važan u njegovoj karijeri. Danas je vidio šta znači igrati protiv TOP 50 igrača, voditi tjesne tie-breake. Nije falilo puno.
    narada108
  • teniosac10.06.2014. u 15:28
    šteta
    teniosac