Tenis

Štepanek nadigrao Murraya, Matosevic izbacio i Tsongu

Branimir Korać • četvrtak, 12.06.2014.
Štepanek nadigrao Murraya, Matosevic izbacio i Tsongu
Foto: EPA

Kompletirano je treće kolo u Londonu gdje su najveća iznenađenja priredili Marinko Matosevic i Radek Štepanek. Matosevic je nastavio odličan niz započet u Nottinghamu pobjedom protiv Tsonge dok je Štepanek eliminirao Murraya...

Prvi nositelj Londona Stanislas Wawrinkaodradio je posao u trećem kolu u skladu s očekivanjima. Sam Querrey može biti opasan na travi, ali ne u ovakvoj formi i nije imao šanse. Bio je to rutinski posao za Švicarca kojem je trebalo 50 minuta za pobjedu 6:2, 6:2. "Jako sam zadovoljan svojim nastupom. Odlično sam servirao i radio sam ono što radim na treningu", kratko je prokomentirao Wawrinka.

Takve sreće nije bio peti nositelj Jo-Wilfried Tsonga koji je poražen od Čilićevog krvnika Marinka Matosevica. Šest uhvaćenih gemova, bez da se praktički približio Matosevicu na servisu, Tsonga je razočaran napustio turnir. Matosevic s druge strane uživa u najboljem tjednu u karijeri.

U četvrtfinale prošli su i Grigor Dimitrov i Aleksandr Dolgopolov. Dimitrov je uz 15 aseva izborio pobjedu protiv Francuza Roger-Vasselina dok je s druge strane Jarko Nieminen u drugom setu predao Ukrajincu.

Drugi nositelj Tomaš Berdych također je upisao pobjedu u dva seta. Berdych je imao čak 19 break lopti i 100 posto osvojenih poena nakon prvog servisa, mogao je i brže dovršiti posao, no Mannarino se žestoko borio i meč je potrajao više od dva sata.

Radek Štepanek je tek drugi put u karijeri svladao Andyja Murraya. Murray nije imao odgovor na vrlo agresivnu igru Štepaneka koji je tako pokazao da će Amelie Mauresmo imati dosta posla uoči početka Wimbledona.

ATP London, treće kolo:
Stanislas Wawrinka (Švicarska, 1) - Sam Querrey (SAD) 6:2, 6:2
Marinko Matosevic (Australija) - Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 5) 6:2, 6:4
Grigor Dimitrov (Bugarska, 4) - Edouard Roger-Vasselin (Francuska) 7:6(3), 6:4
Alexandr Dolgopolov (Ukrajina, 8) - Jarkko Nieminen (Finska) 6:4, 4:2 predaja
Kevin Anderson (Južna Afrika, 7) - Serhij Stakhovski (Ukrajina) 6:3, 3:6, 7:6(4)
Feliciano Lopez (Španjolska, 10) - Kevin De Schepper (Francuska) 7:6(3), 6:7(4), 7:6(3)
Tomaš Berdych (Češka, 2) - Adrian Mannarino (Francuska) 7:6(2), 6:4
Radek Štepanek (Češka) - Andy Murray (Velika Britanija, 3) 7:6(13), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios13.06.2014. u 09:00
    Valda je Murray skužio da na mreži nije bio od 2007. kad je u Australiji (još na zelenoj sintetičkoj podlozi) igrao protiv Nadala servis - volej. Po meni jako dobar potez s Mauresmo, koja ima bolji volej od 85% muških igrača...
    rios