SP 2014, Skupina A, 1. kolo, 13.06.2014, 18:00 h
Meksiko
Meksiko
Oribe Peralta 61'
1:0(0:0) Kamerun
Kamerun

Peralta donio Meksiku važnu pobjedu protiv Kameruna

Ante Zovko • petak, 13.06.2014.
Peralta donio Meksiku važnu pobjedu protiv Kameruna
Foto: EPA

Golom Oribea Peralte Meksiko je pobijedio Kamerun u drugoj utakmici skupine A Svjetskog prvenstva. Tri boda iz ovog susreta bila su zlata vrijedna poslije brazilskog slavlja protiv Hrvatske, a Meksiko sada drži sudbinu u svojim rukama i nalazi se u jako povoljnoj situaciji, Kamerun u jako teškoj. Nakon što je japanski sudac u četvrtak oštetio Hrvatsku, sudačke pogreške nastavile su se nizati već drugog dana natjecanja jer su Meksiku pogrešno poništena dva pogotka.

Meksiko
Kamerun
Meksiko
Kamerun
 
Guillermo Ochoa
2
Francisco Rodriguez
 
Rafael Marquez
 
Hector Herrera
(do 90'+1')
 
Miguel Layun
 
Giovani Dos Santos
 
Hector Moreno
 
Andres Guardado
(do 69')
 
Oribe Peralta
(do 74')
22
Paul Aguilar
23
Jose Vazquez
Pričuvni igrači
 
Marco Fabian
69'
14
Javier Hernandez
74'
3
Carlos Salcido
90'+1'
Trener
Miguel Herrera
16
Charles Itandje
2
Benoit Assou-Ekotto
3
Nicolas Nkoulou
4
Cedric Djeugoue
(do 46')
6
Alexandre Song
(do 79')
8
Benjamin Moukandjo
9
Samuel Eto'o
13
Maxim Choupo-Moting
14
Aurelien Chedjou
17
Stephane Mbia
18
Eyong Enoh
Pričuvni igrači
5
Dany Nounkeu
46'
15
Pierre Webo
79'
 
Trener
Volker Finke

Iako je pobjeda bilo koje momčadi u ovom susretu bila loša vijest za Hrvatsku, pozitivno je to što je kamerunska igra bila jako blijeda, bezidejna. Meksiko je koristio praznine u kamerunskom bloku i presingom dosta lako dolazio u prilike, a posebno je bio opasan u prekidima.

Trenutak odluke stigao je poslije sat vremena igre, kad je Oribe Peralta uoči izlaska iz igre natrčao na odbijenu loptu poslije pokušaja Giovannija Dos Santosa i zakucao loptu u mrežu.

Meksiko je nastavio svoj niz nepobjedivosti u prvim utakmicama svjetskih prvenstava koji je počeo u Francuskoj 1998. Kamerun je peti put zaredom poražen na svjetskim smotrama i šanse za prolazak skupine su mu minimalne.

Sudački previdi obilježili su i drugu utakmicu skupine A. Kolumbijska trojka nije se nimalo proslavila u prvom poluvremenu. Dos Santosa su oštetili za golove kojima se mogao izjednačiti s Neymarom u utrci za Zlatnu kopačku.

Čak triput u prvih pola sata lopta je završavala u golu, ali sva tri puta golovi su poništeni. Prvi je zabio Meksiko, preko Dos Santosa koji je, pokazale su snimke, bio u dopuštenoj poziciji, a ne u zaleđu. Choupo-Motinga je pogodio za Kamerun, ali iz očitog zaleđa. Meksiko je opet oštećen poslije pola sata igre, a Dos Santos za svoj drugi gol. On jest bio iza obrane, ali mu je loptu proslijedio greškom kamerunski igrač.

Ti bljeskovi bili su produkt dobre igre uglavnom kroz kontranapade. Meksikanci su dosta lako probijali kamerunski blok, što je obično završavalo startovima i prekidima u kojima kamerunska obrana nije nimalo briljirala. Samuel Eto'o izgledao je odsječen u napadu jer mu nije imao tko donijeti loptu. Igra preko krila Kameruna gotovo nije postojala.

Peralta nije izgledao impresivno u prvom poluvremenu i činilo se da će ga Javier Hernandez zamijeniti već na poluvremenu, no izbornik je na kraju dobro procijenio.

Meksiko je diktirao igru poslije gola i imao do kraja nekoliko dobrih prilika, Kamerun uglavnom poluprilike te je bezidejno završio dvoboj.

Kamerun će biti protivnik Hrvatske u drugom kolu, u kojem se susreću momčadi s tri boda na kontu, Meksiko i Brazil.

SP 2014, Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Brazil3:1Hrvatska
Meksiko1:0Kamerun
1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Seattle13.06.2014. u 23:31
    Ne mislim da je Mexico bolji od nas ali ovaj Mexico je zajeban jer se pravo brzo prebacuje iz obrane u napad. A juce smo vidjeli da su nam Brazilci dva gola dali na kontru nakon sto smo mi bili u njihovoj obrani. Mi se dobro branim ako protivnik napada stalno ali smo dosta spori i tromi u obrani.
    Seattle
  • Obrisan korisnik13.06.2014. u 22:04
    Vrijeme je da se izbaci tehnološka zadrtost iz nogometa koja opstaje po krinkom "romanticnosti" u igri. Kako je moguće da se u 21 st. nogomet toliko opire tehnološkim inovacijama? Treba kopirati hokej na ledu u vraćanju i pregledavanju snimke dvojbene situacije. Ne vjerujem da je tako teško... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2014. u 21:46
    Dobijemo Kamerun 2-0 i anulirali smo taj poraz
    Obrisan korisnik
  • renimus13.06.2014. u 20:30
    od svih sranja jucer, danas me najvise boli sta smo taj treci gol primili. 1. jer bi gol razlika mogla igrati veliku ulogu, 2. jer 3:1 izgleda ko da smo glatko i zasluzeno izgubili
    renimus
  • Obrisan korisnik13.06.2014. u 20:28
    Moje misljenje - necu rec da ovaj Meksiko nema sta trazit protiv nas, ali blizu. Dos Santos i Peralta, i to je to. 6 bodova prolazimo ovu skupinu.
    Obrisan korisnik