Rukomet

Selekcija Svijeta vođena hrvatskim izbornikom Golužom svladala reprezentaciju Egipta

Zvonka Keliš • petak, 13.06.2014.
Selekcija Svijeta vođena hrvatskim izbornikom Golužom svladala reprezentaciju Egipta
Foto: Kristijan Komarica

Izabrani najbolji rukometaši svijeta snage su ovoga petka u Kairu odmjerili s domaćom reprezentacijom Egipta u utakmici humanitarnog karaktera za pomoć djeci oboljeloj od raka. U dvoboju u kojem je reprezentaciju Svijeta predvodio hrvatski izbornik Slavko Goluža te šestorica Hrvata Egipat je poražen s dva pogotka razlike.

Rukometna Selekcija svijeta ovoga je petka u Kairu zaigrala u humanitarnoj utakmici s reprezentacijom Egipta kako bi se prikupila pomoć za djecu oboljelu od raka koje u Egiptu ima preko 57 tisuća, a povod je bila i proslava 60 godina egipatskog rukometa. Izabrane rukometaše svijeta ovom je prilikom predvodio hrvatski izbornik Slavko Goluža uz pomoć španjolskog izbornika Manola Cadenasa, a u Selekciji svijeta svoje je mjesto našlo i šestero Hrvata, dok je ona u susretu po zanimljivih 60 minuta igre slavila 33:31.

Iako su se prvotno u Selekciji svijeta trebala naći brojna svjetska imena zbog obaveza u svojim nacionalnim momčadima sastav je na koncu podosta izmijenjen. Naime, prvotni sastav činili su na vratima Jose Javier Hombrados i Matias Schulz, na krilnim pozicijama Manuel Štrlek, Torsten Jansen, Zlatko Horvat i Florian Kehrmann, na crti Igor Vori, Marco Oneto i Valentine Porte, a u vanjskoj liniji Domagoj Duvnjak, Iker Romero, Diego Simonet, Jakov Gojun, Pascal Hens, Alex Dujšebajev i Marko Kopljar.

U Kairu su, pak, na koncu najbolje rukometaše svijeta predstavljali Ivo Diaz, Alex Dujšebajev, Domagoj Duvnjak, Jakov Gojun, Zlatko Horvat, Torsten Jansen, Mariusz Jurasik, Florian Kehrmann, Marko Kopljar, Danijel Šarić, Matias Schulz, Manuel Štrlek te Igor Vori.

U susret su od samoga starta bolje i agresivnije krenuli najbolji rukometaši svijeta, no do odlaska na odmor domaćin je uspio preokrenuti rezultat u svoju korist za minimalno vodstvo 17:16. U nastavku reprezentacija Svijeta ubacuje u brzinu više te se nanovo odvaja od svog suparnika pa tako odlazi na 24:21 sredinom drugoga dijela, dok pred kraj čuva sigurnih +2 (28:26). Na koncu gosti upisuju slavlje 33:31.

Najefikasniji u redovima Selekcije svijeta bili su Igor Vori sa šest postignutih pogodaka, a Zlatko Horvat je dodao njih pet, dok su najbolji kod Egipta bili Mohamad Hashan i Mohamed Alaa s po šest golova.

Humanitarna utakmica:
Egipat - Selekcija svijeta 31:33 (17:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bigguy15.06.2014. u 09:28
    Meni je čudno što Keta nije završio 3. ili 4. na ovom turniru
    Bigguy
  • Obrisan korisnik14.06.2014. u 02:29
    meni je čudno da nešto komentiraš bez da koncentrirano pročitaš tekst
    Obrisan korisnik
  • matcky9613.06.2014. u 23:44
    Meni je nešto tu čudno. Šta je npr. Duvnjak igrao i za Egipat i za reprezentaciju svijeta?
    matcky96