Nogomet

Jorge Luis Pinto: "Ovo je za Kostariku povijesna pobjeda"

Ivana Strahija • subota, 14.06.2014.
Jorge Luis Pinto: "Ovo je za Kostariku povijesna pobjeda"
Foto: EPA

Subotnje iznenađenje je svakako bila utakmica Urugvaja i Kostarike, u kojoj je potonja s uvjerljivih 3:1 svladala favorita. Slavlje u Kostariki još uvijek traje...

Najsretniji je svakako bio izbornik Jorge Luis Pinto: "Ovo je za nas povijesna pobjeda. Porazili smo veliku momčad, teškog protivnika."

Strijelac prvog gola za Kostariku, Joel Campbell, bio je pokretač serije lopti iza urugvajskog vratara Fernanda Muslere: "Osjećam veliku sreću Bili smo optimisti i znali smo da možemo pobijediti. Jako sam sretan zbog gola, posvećujem ga svojoj obitelji."

Tome je dodao: "Pred nama su još dvije utakmice i nema razloga da i u njima ne budemo pobjednici! Treba nam još najmanje jedna pobjeda za prolazak."

Urugvajski nogometaš Diego Lugano pak je istaknuo: "Nismo bili presigurni u sebe, o tome nema govora. Ovo je nogomet, Kostarika je dobra momčad i po nas je sve pošlo ukrivo. Već na samom početku vidjeli smo da neće biti lako, no nismo mogli ni zamisliti da ćemo biti poraženi."

Kapetan Urugvaja još je dodao: "Sad moramo misliti na Englesku."

Suigrač Egidio Arévalo Ríos naglasio je kako se momčad mora oporaviti i pripremiti za idućeg protivnika: "Kostarika nas je nadigrala, pogodila je dvaput u kratkom vremenu i u potpunosti nas iznenadila."

SP 2014, Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Urugvaj1:3Kostarika
Engleska1:2Italija
1Kostarika 34:1+37
2Urugvaj 34:406
3Italija 32:3-13
4Engleska 32:4-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2014. u 11:51
    Tesko da mogu dva iznenadenja napraviti ili sva tri,realno oni protiv Urugvaja nebi bod uzeli da je Suarez igrao
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2014. u 10:12
    Definitivno skupina smrti, osobito s ovako jakom kostarikom. Jako me zanima kako ce kostarika odigrati iduce dvije, da li je onako dobra igra bila samo jako dobar dan ili imamo potencijalno veliko iznenadjenje prvenstva
    Obrisan korisnik