Tenis

Ivanović lakoćom do prve titule na travnatoj podlozi u Birminghamu

Marija Pastuović • nedjelja, 15.06.2014.
Ivanović lakoćom do prve titule na travnatoj podlozi u Birminghamu
Foto: EPA

Suvereno, bez izgubljenog seta Ana Ivanović došla je do 14. titule u karijeri, prve na travnatoj podlozi u Birminghamu. Srpska tenisačica ostavila je svoju protivnicu, Čehinju Barboru Zahlavovu Strycovu nemoćnu, porazivši ju rezultatom 6:3, 6:2...

Ana Ivanović okrunila je titulom odličnu igru na turniru u Birminghamu. U finalu je igrala protiv iznenađenja turnira, Čehinje Barbore Zahlavove Strycove kojoj praktički nije dala ni najmanju šansu da joj zaprijeti. Srpkinja je meč riješila u dva rutinski odigrana seta, a meč je trajao nešto više od sat vremena. Po završetku susreta kompletna statistika bila je na strani srpske tenisačice, što dovoljno govori o njenoj nadmoći na terenu.

Češka igračica uoči finala imala je iza sebe dva odigrana meča protiv suparnice koja ju je čekala u samom završetku turnira, a statistika koja joj nije išla na ruku postala je još poraznija za Zahlavovu, s trećim izgubljenim mečom od Ivanović.

Ivanović je na samom početku izgubila svoj servis, ali ga je uspjela u idućem gemu odmah i vratiti te potom osvojiti četiri gema za redom, što je bilo dovoljno za vodstvo 4:1 i mirno privođenje prvog seta kraju. Čehinja je ponovno povela u drugom setu, ali Ivanović je tada opet nanizala pet gemova za rutinsko završavanje meča i zasluženo osvajanje 14. titule u karijeri, prve na travnatoj podlozi.

Sretna zbog osvojene 14. titule Ivanović je zahvalila svima redom te se osvrnula na igru protivnice i protekli tjedan: ''Barbora je imala fantastičan tjedan, želim joj sreću na sljedećim turnirima. Uživala sam u vremenu provedenom ovdje i vjerujem da ću iduće godine vratiti u Birmingham. Odličan je osjećaj, ne samo zbog osvajanja prve titule na travi, već i zbog toga što će se moje ime sada naći kraj velikih igračica kao što su Martina Navratilova i Billie Jean King.''

WTA Birmingham, finale:
Ivanović (Srbija) – Zahlavova Strycova (Češka) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!