Nogomet

Sturridge: "Igrali smo jako dobro, ali nismo imali sreće"

Niko Rukavina • nedjelja, 15.06.2014.
Sturridge: "Igrali smo jako dobro, ali nismo imali sreće"
Foto: EPA

Iako su izgubili prvu utakmicu turnira protiv Italije u vlažnom i sparnom Manausu, Englezi su ostavili solidan dojam. Kod Tri lava posebno su se isticali Liverpoolovi ofenzivci Sturridge i Sterling. Kod pobjednika, ponajbolji je, uz maestra Pirla, bio rezervni golman, Salvatore Sirigu.

Strijelac jedinog engleskog pogotka Daniel Sturridge, koji je ove sezone zabio 31 gol za Liverpool, zadovoljan je igrom svoje reprezentacije te se nada kako će Gordi Albion pokazati istu kvalitetu igre i u sljedećoj, presudnoj utakmici protiv Urugvaja.

„Važno je da nastavimo s igrom kakvu smo pružili protiv Italije. Mislim da smo igrali jako dobro, ali nismo imali sreće. Igrale su dvije izvrsne ekipe. No oni su, za razliku od nas, iskoristili svoje prilike. Igrali smo lijep nogomet i bili smo kompaktni. Stvorili smo puno šansi, unatoč porazu.“, kazao je mladi Englez.

Engleska i dalje ima prilične šanse za prolazak u drugi krug budući da je Urugvaj jučer senzacionalno izgubio od Kostarike 1:3. Upravo je Urugvaj sljedeći protivnik Engleske. Utakmica se igra 19. lipnja u Sao Paulu.

„Bit će to velika utakmica, ali takvim utakmicama se svi vesele. Želimo u nju uči s pozitivnim mentalitetom i pozitivnim stavom. Fokusirani isključivo na pobjedu. Činjenica da je Urugvaj također izgubio, ne igra nikakvu ulogu, kao ni naš poraz od Italije. Imamo još dvije utakmice da pokažemo što možemo. Imamo još dvije utakmice da upišemo pobjede.“

Englezi su protiv Talijana upisali čak 18 udaraca na gol Sirigua, međutim, rezervni talijanski golman odigrao je fantastičnu utakmicu i dostojno zamijenio legendarnog Gianluigija Buffona.

„Dobro je što smo pobijedili jer smo pokazali da je u strpljenju spas. Javnost nas je kritizirala, no nakon ove pobjede bit ćemo mnogo opušteniji. Spreman sam ukoliko ću morati nastaviti braniti. Međutim, svi se nadamo povratku Buffona. On je veliko ime. Kada je zdrav, zna se koje je njegovo, a koje moje mjesto", kazao je Sirigu.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • FMfanatic16.06.2014. u 17:06
    pa sad ti igraju 4-2-3-1, a ne 4-4-2 ... to je dosta slično ovom tvom 4-3-3. i ne mogu Englezi sa ovakvim igračima igrati bez ofenzivnih krila, to je najjače šta imaju.
    FMfanatic
  • Obrisan korisnik15.06.2014. u 21:52
    Jako lijepa izjava Sirigua! Inače, Englezi igraju dobro, ali mislim da bi igrali još bolje kada bi umjesto Welbecka igrali 3 igrača u veznom redom i na taj način rasteretili malo Gerrarda defanzivnih zadataka kako bi brže prenoslili igru. Umjesto 4-4-2 s dva ofanzivna krila 4-3-3...
    Obrisan korisnik