Nogomet

Kovač: "Neće biti smak svijeta ako ne prođemo skupinu, ali ne želim razmišljati o tome"

Ivana Strahija • nedjelja, 15.06.2014.
Kovač: "Neće biti smak svijeta ako ne prođemo skupinu, ali ne želim razmišljati o tome"
Foto: EPA

Izbornik Niko Kovač s momčadi je, nakon dana odmora, krenuo u pripreme za drugo kolo Svjetskog prvenstva, gdje Hrvate čeka Kamerun i teška atmosfera u Manausu...

Hrvati su protiv Brazila upisali poraz, iako po prikazanom na travnjaku tome nije trebalo biti tako. Ta je utakmica međutim sada za Hrvatima i svu koncentraciju treba usmjeriti na drugo kolo i Kamerun.

Nogometašima je u obnavljanju energije i opuštanju pomogao slobodni dan u subotu, a od nedjelje se krenulo s ozbiljnom pripremom. "Protiv Kameruna nas čeka potpuno drugačija utakmica. Teško bi bilo Brazil napadati, morali smo tražiti priliku kroz protunapade, a protiv Kameruna imat ćemo veći posjed lopte i tražiti dominaciju. Tko ima loptu, diktira tempo, a tko bude uzaludno trčao, prije će ostati bez snage. Prvi gol bit će prednost, bilo bi dobro otići na poluvrijeme s pozitivnim rezultatom", prenose izbornikove riječi internetske stranice HNS-a.

Naravno, treba napraviti sve što se može dok se još ima energije, jer Europljanima nepodnošljiva amazonska klima u Manausu ne sluti na dobro. "Vidjeli smo u susretu Italije i Engleske da su se nakon 70 minuta svi ugasili. Taj je susret bio kvalitetan i ne može se taj ritam držati od početka do kraja", svjestan je Kovač.

Kamerunci svakako imaju svoje kvalitete: "Oni su nezgodni, čvrsti, brane se čak i sa šestoricom u zadnjoj liniji. Meksikanci su bili vrlo agresivni, a mi ćemo pokušati sve kako bismo pritisnuli Kamerun na njihovu polovicu. Vidjeli smo protiv Malija sličnosti afričkog nogometa, no u Osijeku nisu igrali svi oni koji će sada dobiti šansu. Znamo sve o Kamerunu, analizirali smo ih poput Brazila te ćemo sukladno tome složiti taktiku", rekao je Kovač i dodao koju o najvećoj zvijezdi Kameruna: "Eto'o je i u klubovima i u reprezentaciji odličan, on je bio alfa i omega. Još je i danas izrazito kvalitetan, ima njuh za gol, brz je i tehnički potkovan. Naravno da moramo pripaziti na njega."

No, i Kovač će protiv Kameruna imati više izbora, stižu mu Mandžukić i Pranjić, dok je strahovanje oko Modrićeve ozljede okončano pozitivno: "Situacija s Modrićem sve je bolja i bolja, mislim da će biti spreman za utakmicu s Kamerunom. Danas će najvjerojatnije trenirati i Pranjić, ali još ću jednom reći da je Vrsaljko napravio izvrstan posao protiv Brazila. Znamo kakav je Mandžukić tip igrača, njegova je agresivnost ključ, on može povući cijelu momčad. Tim gardom može uplašiti Kamerun i pomoći Hrvatskoj."

Kao i Hrvatska, i Kamerun je poražen u prvom kolu i sve karte stavlja na susret protiv Hrvata. Onaj koji izgubi ne mora se nadati prolasku u drugi krug, svjesni su svi u hrvatskoj reprezentaciji: "Naš je cilj uzeti tri boda, a ovaj je dvoboj dobio na važnosti. Nama je to finale, ali nakon toga može biti još poneko finale. Kao mala država moramo biti sretni da smo na velikom natjecanju. Neće biti smak svijeta ako ne prođemo skupinu, ali ne želim razmišljati o tome, nego smo koncentrirani na nadolazeće utakmice i vjerujem da možete nešto napraviti. Moj je osjećaj čak i nakon poraza od Brazila bio pozitivan jer smo igrali dobro, vidjeli smo svjetlo na kraju tunela", zaključio je Kovač.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2014. u 16:35
    Nece biti smak svjeta jer ima zacimentirano mjesto za itzbornika. Stimac je bar ponudio ostavku nakon neuspjeha dok ovaj glumi nedodirljivog!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2014. u 17:55
    u redu je to da nece biti smak svijeta ako ne prodjemo skupinu ali mislim da ta izjava nije trebala doci u ovom trenutku...ali svakako se slazem da nece biti smak svijeta ako ne prodjemo ali samo uz uvjet da decki daju sve od sebe, a protiv Brazila nisam imao taj dojam...zabili gol na pocetku i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2014. u 15:13
    Moguci scenarij2 kolo. Hrvataska dobija Kamerun dok bi Brazil mogao pokloniti bod Mexicu! NESTO SLICNO KAO EUROSONGTablica poslije 2.kolaBrazil 4Mexico 4Hrvatska 3U zadnjem kolu ce Brazil isprasiti Kamerun i osigurati prvo mjesto u grupi sa 7 bodovaMexicu odgovara nerijesen rezultat za prolaz... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2014. u 02:26
    Kovač je otkril toplu vodu kak nebu smak sveta ak ne prejdemo skupinu,sad svi moremo odahnuti jer bumo ostali živi Očekujem viktoriju na Kamerunov gol,u sastav uvrstiti Vukojevića,Pranjića i Manđukića i pobjeda zagarantirana.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2014. u 02:02
    Meni se ovaj komentar nikako ne sviđa zato što zvuči kao uranjeni alibi. Takvo što nam ne treba. Kvalificirati se na SP je uspjeh, ali nitko ne želi tu stati. Napravite ono što pričate, izađite na teren i dajte sve od sebe da prođete dalje.
    Obrisan korisnik