Nogomet

Deschamps: "Bili smo strpljivi, ovo je sjajan start prvenstva"

Mario Katušić • ponedjeljak, 16.06.2014.
Deschamps: "Bili smo strpljivi, ovo je sjajan start prvenstva"
Foto: EPA

Didier Deschamps i Luiz Suarez su nakon susreta Francuske i Hondurasa bili različitih raspoloženja. Naravno da je sretniji bio izbornik pobjedničke ekipe, koja je imala imperativ pobjede, dok Suarez ne može biti zadovoljan ni pristupom ni igrom te naravno ni rezultatom.

Za početak je Didier Deschamps rekao kako je zadovoljan pobjedom i načinom na koji su došli do nje: „Bili smo strpljivi i nismo se prepustili nervozi nakon što smo dva puta pogodili vratnicu. Ovo je sjajan start i ovo nam je dokaz da smo dobro radili u pripremama. No, ovo je dugo natjecanja, ova današnja pobjeda je samo dobar start i puno je još posla ispred nas.“

Naravno da je zadovoljan i rezultatom: „Pobijediti 3:0 na svjetskom prvenstvu je sjajno i nikad nije lako doći do takve pobjede. Čestitao bih svojim igračima na trudu i prikazanoj igri.“

Izbornik Hondurasa Luiz Suarez nije imao imperativ pobjede, no igra njegove momčadi nije bila onakva kakva treba biti protiv ekipe kao što je Francuska. „Tijekom svih 90 minuta bili su bolji od nas. Nemam nikakve isprike, potpuno su nas nadigrali i mi ćemo morati poraditi na nekim stvarima u svojoj igri. U ovakvom natjecanju se puno nauči iz poraza i mi to moramo shvatiti i primijeniti u iduće dvije utakmice, gdje moramo biti bolji“, rekao je izbornik Hondurasa.

Francuska se sad priprema za susret protiv Švicarske, koji bi im već mogao osigurati prolaz, dok će Honduras probati iznenaditi Ekvador i ostati u igri za prolazak skupine.

SP 2014, Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Švicarska2:1Ekvador
Francuska3:0Honduras
1Francuska 38:2+67
2Švicarska 37:6+16
3Ekvador 33:304
4Honduras 31:8-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!