Nogomet

Quieroz: "Mojim igračima mora se čestitati"; Mikel: "Bilo je frustrirajuće"

Davor Mikulić • utorak, 17.06.2014.
Quieroz: "Mojim igračima mora se čestitati"; Mikel: "Bilo je frustrirajuće"
Foto: EPA

Nakon prvog remija na ovom Svjetskom prvenstvu očekivano raspoloženiji bili su reprezentativci Irana. Ispunili su svoj primarni cilj, ne izgubiti, a sudeći prema njihovim riječima, optimizma im za preostale dvije utakmice ne manjka...

Portugalac na klupi iranske reprezentacije čestitao je svojim igračima koji su očito odradili sve ranije zacrtano i isplanirano. Ovaj bod za njih je uistinu velik. „Igrali smo protiv odlične momčadi. Borili smo se za svaku loptu, svaki komadić prostora i svih 90 minuta s jednom stvari na umu. Mojim igračima se mora čestitati“, rekao je Carlos Quieroz.

Ostale su im dvije još utakmice, prvo Argentina, a zatim Bosna i Hercegovina. Iako je jasno kako Iranci u tim susretima praktički nemaju što tražiti, njihov izbornik stvari vidi drugačijima i ne gubi nadu sve dok postoji ikakve šanse. „Slijedi nam Argentina, a što je najvažnije za nas, sve je otvoreno. Jako sam umoran, pustite me sada da uživam u ovom bodu osvojenom protiv Nigerije“, rekao je na kraju Quieroz.

Jednako zadovoljan bio je i Alireza Haghighi: „Ostvarili smo dobar rezultat na našem otvaranju ovog Svjetskog prvenstva, a ja sam stvarno sretan s ovim remijem“. Suigračima jednostavno nije imao što zamjeriti: „Ovo je moje prvo sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, a mislim da su svi moji suigrači također dali sve od sebe.“

Očekivano, suprotno raspoloženje vladalo je u taboru Nigerije. „Imali su 11 igrača iza lopte što je nama jako otežalo stvaranje prilika. Bilo je frustrirajuće“, kratko je rekao Mikel.

Nigerijski izbornik Stephen Keshi mišljenja je da su njegovi igrači postajali sve nervozniji nakon što nisu uspjeli postići pogodak u početnoj fazi susreta. Bez obzira na remi, čestitao je svojim protivnicima. „Poštujemo momčad Irana. Imali su plan braniti se u čemu su bili stvarno dobri“.

On je već, kako kaže, spreman na kritike jer navijači nikad nisu zadovoljni: „Pobjeda ili poraz, ja ću biti kritiziran. Završili smo bez pobjednika i opet ću biti kritiziran. U mojoj zemlji se traži pobjeda pod svaku cijenu, iako ne ide baš uvijek u tom smjeru“, zaključio je Keshi.

SP 2014, Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Argentina2:1Bosna i Hercegovina
Iran0:0Nigerija
1Argentina 36:3+39
2Nigerija 33:304
3Bosna i Hercegovina 34:403
4Iran 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis17.06.2014. u 18:58
    mikel je igrao bezglavo i glupo -- umjesto da igra momcadski, on se isao zabijati u tri protivnicka igraca i tako je gubio lopte ... ali ima jos dvije utakmice.
    cameosis
  • Obrisan korisnik17.06.2014. u 09:42
    Definitivno najlošija utakmica do sada na SP-u...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2014. u 01:42
    "Ostale su im dvije još utakmice, prvo Argentina, a zatim Bosna i Hercegovina. Iako je jasno kako Iranci u tim susretima praktički nemaju što tražiti, njihov izbornik stvari vidi drugačijima i ne gubi nadu sve dok postoji ikakve šanse." Ne znam na temelju čega je autor ovog članka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik