Nogomet

Wilmots: "Klupa je napravila razliku"; Halilhodžić: "Nema razloga za plakanje"

Davor Mikulić • utorak, 17.06.2014.
Wilmots: "Klupa je napravila razliku"; Halilhodžić: "Nema razloga za plakanje"
Foto: EPA

Uoči same utakmice iz alžirskog tabora najavljivali su kako je na otvaranju grupe H apsolutno sve moguće. Do 70. minute imali su minimalno vodstvo, a onda u periodu od samo deset minuta ostali bez ičega...

Vahid Halilhodžić svjestan je bio toga da je njegova momčad vodila veliki dio utakmice i kako je propuštena velika prilika, ali niti nakon poraza nije očajavao. „Propustili smo ono što nismo smjeli, pobjedu. Bili smo jako blizu. Moji igrači nemaju se zašto crveniti. Mogu biti razočarani, ali razloga za plakanje nema“, objasnio je Vahid.

„Očekivali smo ovakvu utakmicu, da će biti teško i kako nećemo imati puno prostora“, rekao je belgijski izbornik Marc Wilmots te nastavio: „Napravili smo jednu pogrešku i za nju smo platili. Igrači koji su ušli u igru napravili su razliku, a mi smo pokazali mentalnu snagu, potpuno se vratili i pobijedili“, zaključio je Wilmots nakon što je Belgija postala šesta reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu koja je prva primila pogodak, a zatim slavila.

„Uvijek je teško započeti susret na klupi, ali važno je pokazati da smo spremni kada nas izbornik zatreba. Iz ovog susreta najvažnija su osvojena tri boda“, riječi su strijelca pobjedonosnog pogotka, Driesa Mertensa.

„Napravili smo pogrešku i platili smo za nju“, složio se Eden Hazard sa svojim izbornikom. „Ipak, to nas nije omelo. Klupa je zaista napravila razliku u ovoj utakmici. Imali smo kontrolu nad loptom, ali nismo uspjevali pronaći put do napadača. Bitna je pobjeda i, usprkos prvom dijelu susreta, ne smijemo biti razočarani“, završio je Hazard.

SP 2014, Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Belgija2:1Alžir
Rusija1:1Južna Koreja
1Belgija 34:1+39
2Alžir 36:5+14
3Rusija 32:3-12
4Južna Koreja 33:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche18.06.2014. u 05:15
    izvukli su se samo tako belgijci, bas ih nekako prati sreca... onaj cupavac stvarno uvijek unese problema iako ga mrzim jer je izrazito nesportski igrac, uvijek u napadu povlaci za dresove, kod korner zastavice zadrzava vrijeme i sl.. to ne volim
    zovche