Nogomet

Postecoglou: "Ponosan sam na igrače"

Martina Oštrić • srijeda, 18.06.2014.
Postecoglou: "Ponosan sam na igrače"
Foto: EPA

Nakon poraza od Čilea 3:1 prošli tjedan, reprezentacija Australije doživjela je i drugi poraz. U prvoj utakmici dana Nizozemska je u odličnom dvoboju pobijedila Australce rezultatom 3:2. Australski trener Ange Postecoglou ponosan je na svoju momčad, no ipak razočaran.

"Igrači su bili odlični. Lako je meni govoriti morate trčati naprijed i imati više samopouzdanja, no oni su ti koji su na terenu. Ipak, razočaran sam što nisu nagrađeni za odličnu igru".

Van Gaal je protiv Australije poslao istu postavu kao i protiv Španjolske, što je australski trener prihvatio kao dar s neba. "Kazao sam svojoj momčadi kako moramo igrati naš način nogometa, a ako nas protivnici podcijene, mi ćemo ih znati kazniti. U prvom smo im poluvremenu dali jednu šansu koju je Arjen Robben iskoristio".

Postecoglou je nahvalio svoje igrače. Za Tima Cahilla, koji je postigao gol turnira za izjednačenje, kazao je kako je ponovno vodio momčad u napadu, a svakako će im nedostajati u posljednjoj utakmici protiv Španjolske koju će propustiti zbog kartona. Za kapetana Milu Jedinaka, koji je iz penala doveo Australiju u vodstvo, smatra kako je izvanredan dok se Mark Bresciano mučio fizički, no dao sve od sebe.

Veteran Tim Cahill opisao je svoj 34. gol u nacionalnom dresu. "McGowan mi je dodao s desne strane i bilo je ili ću je primiti na prsa ili pucati. Ja sam se odlučio zapucati jer mi se to u tom trenutku činilo ispravnim", kazao je dodavši kako je to bio odličan moment.

"Jako sam ponosan na ovaj trenutak jer je san igrati na ovoj pozornici. Želio sam ostaviti trag svoj djeci u Australiji da ih ovaj trenutak inspirira". Dodao je i kako nije razočaran što neće igrati protiv Španjolske zbog drugog žutog kartona.

Samu utakmicu 34-godišnji igrač New York Red Bullsa opisao je kao veliku šansu za njegovu momčad. "Znali smo da je ovo naša prilika. Od početka smo ih pritisnuli da igraju nogomet". Završio je i kako je ovo velik moment za australski nogomet jer će nakon ove utakmice zaraditi respekt koji su zaslužili.

SP 2014, Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Australija2:3Nizozemska
Španjolska0:2Čile
1Nizozemska 310:3+79
2Čile 35:3+26
3Španjolska 34:7-33
4Australija 33:9-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver19.06.2014. u 04:54
    nema se im puno sta zamjeriti. tesko je uci u SP s mladicima, tankim pripremama i novom filozofijom. svakako su igrali puno bolje nego kad ih je Osiek vodio i debelo su platili danak neiskustvu
    beaver
  • vlacng18.06.2014. u 23:20
    Steta, pobijedili su sami sebe.
    vlacng