Nogomet

Perišić: "Nema straha, mislim da smo bolji i od Meksika, bit će to prava utakmica"

Branimir Korać • četvrtak, 19.06.2014.
Perišić: "Nema straha, mislim da smo bolji i od Meksika, bit će to prava utakmica"
Foto: EPA

Wolfsburgov dvojac Perišić - Olić odradio je sjajnu utakmicu. Puno trke i golovi, to je ono što se od njih očekuje i to su i odradili. Olić je načeo mrežu Kamerunaca već u 11. minuti, a Perišić ih je početkom drugog poluvremena potpuno umirio...

Ivica Olić još jednom je odradio veliki posao. Ne samo da je doveo Hrvatsku u vodstvo, već je i puno pretrčao i bio stalna prijetnja kamerunskoj obrani. Na kraju je priznao da je čak bio i upitan za nastup jer mu se na dan utakmice komadić stakla zabio u nogu.

"Liječnici su odlično reagirali i zaslužuju svaku pohvalu. Imao sam sreće i uopće nije bilo bolova, uvjerili su me da je šivanje bilo najbolja opcija", priznao je Olić za stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Najstariji hrvatski strijelac na svjetskim prvenstvima posebno je hvalio Ivana Perišića koji mu je asistirao kod prvog gola, a zatim i sam zatresao mrežu nakon sjajnog solo prodora.

"Sretan sam zbog Ivana koji je odigrao sjajno i riješio pitanje pobjednika. Kod prvog gola mi je savršeno dodao, a kod drugog pretrčao pola terena prije završnice. On je igrač koji može puno, dosta su ga osporavali i mislim da je ovo njegova najbolja utakmica u hrvatskom dresu."

Perišić je ustvrdio kako na kraju nije bitno što je on zabio već su važna tri boda.

"Tri boda su nam najvažnija. Svi su odradili dobar posao, bili željni igre i pogodaka i nadam se da ćemo i protiv Meksika biti takvi. Važno je da pobjeđujemo, nije važno tko postiže pogotke i asistira. Kod tog prvog gola nije bila lagana situacija i iako sam mogao pucati, odlučio sam se na asistenciju jer mi se učinilo da sam uočio suigrača na drugoj strani", pojašnjavao je Perišić.

Odlučujući dvoboj za prolazak u osminu finala Hrvatska igra protiv Meksika.

"Gledali smo ih i protiv Kameruna i protiv Brazila, odlični su. Meksiko je taktički i fizički vrlo moćna momčad bit će to prava utakmica. Međutim ne bojimo ih se, mislimo da smo bolji i od njih."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199019.06.2014. u 16:20
    Di su sad svi oni koji su do prije 15 dana filozofirali i pitali ko to drži Perišića u reprezentaciji i nabrajali po petoricu "boljih" od njega? bolje da se sami jave da ne moran kopat po arhivi članaka i ode citirat nick po nick
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 15:26
    Perišića bi davno izbacili iz užeg reprez. kruga da se pitalo mnoge samo- prozvane stručnjake... Ne znam dal bi Vukojevića stavio u ekipu jer ne znam u kakvom je stanju, niti znam dal je bolji Pranjić ili Vrsaljko. Treba vjerovati Kovaču.
    Obrisan korisnik
  • KORISNIK 00719.06.2014. u 15:08
    ´´mislim´´ i ´´dobra utakmica´´ nas ne zanimaju Ivane:hocemo samo pobjedu!
    KORISNIK 007
  • Mithrandir19.06.2014. u 13:40
    Perišić = igrač utakmice. Čestitke za odlićnu igru.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 13:23
    Zadnje dvije godine Perisic je u reprezentaciji igrao ispod svojih mogucnosti. Ima potencijala da jos napreduje, jer je jos relativno mlad, cini se da bi ovo mogla biti njegova godina.
    Obrisan korisnik