Nogomet

Strani mediji: "Olić ne stari, Perišić i Mandžukić uništili Kamerun"

Josip Piršljin • četvrtak, 19.06.2014.
Strani mediji: "Olić ne stari, Perišić i Mandžukić uništili Kamerun"
Foto: EPA

Visoka pobjeda Hrvatske na Svjetskom prvenstvu nije prošla nezapaženo u europskim medijima. Ističe se kako su Kockasti odigrali sjajnu utakmicu, a posebno se hvali strijelce Olića, Perišića i Mandžukića.

Reprezentacija Hrvatske je upisala najveću pobjedu na Svjetskom prvenstvu u dosadašnjih 15 nastupa. 4:0 protiv Kameruna izazvalo je brojne pohvale u stranim medijima na račun momčadi Nike Kovača.

"Hrvatska je suvereno odradila dvoboj s Kamerunom, reprezentacijom koja je izgledala vrlo slabo. Sve golove postigli su igrači iz Bundeslige, odnosno sadašnji i bivši igrači Wolfsburga", navodi njemački Kicker.

Britanski BBC je ključnim za pobjedu Hrvatske izdvojio rani pogodak i isključenje Songa: "Hrvatska je iskoristila isključenje Songa, Kamerun je ispao sa Svjetskog prvenstva, a osim crvenog kartona, iznimno važnim se pokazao i gol kojeg je Hrvatska postigla već u 11. minuti."

Francuski dnevni list L'Equipe slikovito je naveo kako je Hrvatska "pokopala" Lavove, a novinare tog medija oduševio je svojom partijom Perišić.

"Uvijek predstavlja opasnost po svoje suparnike. Stvara probleme i koristi svaku obrambenu pogrešku. Bit će važno hrvatsko oružje u utakmici protiv Meksika koja će biti odlučujuća za prolaz skupine", navodi se.

Britanski Guardian hvali učinak hrvatskih napadača i ističe Olićevu razinu unatoč godinama: "Čini se da Olić ne stari. Načeo je Kamerun svojim 19. golom u reprezentaciji prije nego su Afrikance uništili Perišić i Mandžukić."

Iako su se potpuno posvetili šokantnom ispadanju Španjolske s Mundijala, novinari Marce su se osvrnuli i na dvoboj Hrvatske i Kameruna i naveli kako su Afrikanci u lošem svjetlu predstavili sebe i svoju reprezentaciju.

"Hrvatska je uništila Kamerun koji je prezentirao veoma tužnu sliku o sebi. Na kraju su se Kamerunci, koji su 50 minuta imali igrača manje, čak i međusobno potukli", stoji u španjolskom dnevniku.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 14:15
    Olić je fascinantan. Kad ga vidiš s loptom pomisliš otkud je ovaj došao, netko je zalutao, a opet toliko važnih golova, uspjeha. Legenda!!!
    Obrisan korisnik