Nogomet

Rakitić: "Moramo biti spremni za Meksiko, ne želim još kući"

Branimir Korać • četvrtak, 19.06.2014.
Rakitić: "Moramo biti spremni za Meksiko, ne želim još kući"
Foto: EPA

Ivan Rakitić odradio je dobar posao u sredini terena, posebno nakon što su Kamerunci ostali bez isključenog Alexa Songa. Novi veznjak Barcelone ističe kako je bilo vrlo teško igrati i sada jedva očekuje dvoboj protiv Meksika...

Oni koji su žestoko negodovali zbog izbora Manausa kao grada domaćina na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, bili su u potpunosti u pravu. Kao što su Englezi i Talijani igrali u jako teškim uvjetima, Hrvatska i Kamerun nisu prošli ništa bolje. Ivan Rakitić isticao je u koliko teškim uvjetima se igralo.

"U Manausu je jako teško igrati. Jednostavno je prevruće, vrlo teško je disati, praktički ne možete doći do zraka."

Srećom, utakmica se povoljno razvijala po Hrvatsku i izbjegnuta je dodatna nervoza.

"U drugom poluvremenu smo imali lakši posao jer smo rano došli do pogotka, oni su ostali s desetoricom igrača i bilo im je teško. Igrali smo dobru utakmicu, postigli smo brzo gol, a kada su ostali s čovjekom manje, sve je bilo lakše za nas", tvrdi Rakitić.

Slijedi drugi ključni dvoboj skupine protiv Meksika.

"Moramo biti zadovoljni, slavili smo s visokih 4:0, a mogli smo postići još tri-četiri gola. Zadovoljni smo, odradili smo posao i sada razmišljamo o Meksiku. Najvažnije je da imamo sve u svojim rukama, trebamo pobjedu u tom susretu. Moramo biti spremni jer ako ne pobijedimo gotovo smo, ne želim još ići kući", dodaje Rakitić.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!