Nogomet

Kolumbija i Obala Bjelokosti u borbi za vrh skupine C, Engleska i Urugvaj traže prvu pobjedu

Filip Han • četvrtak, 19.06.2014.
Kolumbija i Obala Bjelokosti u borbi za vrh skupine C, Engleska i Urugvaj traže prvu pobjedu
Foto: EPA

Skupina C vjerojatno je najteže predvidljiva skupina na cijelom prvenstvu, a nakon prvih utakmica kao glavni kandidati za prolaz dalje istaknuli su se Obala Bjelokosti i Kolumbija. Te će se dvije momčadi susresti danas u utakmici koja vjerojatno odlučuje o prvom mjestu, dok će Japan igrati s Grčkom. Odigrat će se i utakmica skupine D između dva protivnika koji nakon prvih utakmica neočekivano imaju poraze...

Kolumbija - Obala Bjelokosti

Skupina C prije samog prvenstva bila je najteža za bilo kakve procjene. Četiri momčadi podjednake snage našle su se na istom mjestu, a nakon prvih utakmica po tri boda osvojili su Kolumbija i Obala Bjelokosti. Te će se dvije momčadi susresti danas u utakmici koja vjerojatno odlučuje o prvom mjestu u skupini.

Izbornik Kolumbije Jose Pekerman smatra Obalu Bjelokosti vrlo kvalitetnim protivnikom: "Igramo s iskusnim protivnicima koji će nam stvarati teškoće i to će biti teška utakmica. Otežat će nam najviše što mogu. Oni znaju da ćemo mi posebno paziti na neke njihove igrače, a pobjeda ovisi o našim igračima i snazi našeg kolektiva koji mora pokazati da je spreman za drugi krug."

Urugvaj - Engleska

Engleska se nije previše istaknula u utakmici s Italijom, te je upisala poraz od 2:1. Englezi su igrali promjenjivo u tih 90 minuta, a porazom su si na vrat natovarili podosta problema. Sljedeći na redu je Urugvaj što neće biti nimalo lak posao, a posljednja dolazi Kostarika koja ako zadrži nivo na kojem je bila u prvoj utakmici neće biti nimalo lak protivnik.

Engleski izbornik Roy Hodgson želi pobjede u sljedeć dvije utakmice kako ne bi ovisio o drugima: Imamo uzbudljivu momčad, pokazali smo djeliće protiv Italije i u ovoj utakmici moramo napasti ako želimo pobjedu. Ako se koncentriramo i radimo sve stvari koje radimo na treninzima dobit ćemo želejni rezultat. Time nam se otvara puno toga."

Posao će za Engleze biti teži jer se Urugvaju vraća Luis Suarez, a igrači će sigurno htjeti i iskupljenje za neočekivani poraz od Kostarike u provj utakmici. Urugvaj i Engleska doveli su se u teške situacije porazima i njihov međusobni ogled bit će jako bitan za rasplet situacije u ovoj skupini.

Japan - Grčka

Japan i Grčka su upisali poraze u utakmicama s Obalom Bjelokosti, odnosno Grčkom. Grčka je izgubila s tri gola razlike od Kolumbije, dok je Japan pretrpio preokret afričke momčadi i na kraju izgubio utakmicu s 2:1.

U utakmici ove dvije momčadi laganu prednost vjerojatno ima Japan koji je pokazao ipak nešto bolju igru od Grčke, no njihove su šanse za prolaz minimalne pored druga dva protivnika u skupini.

SP 2014, Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kolumbija2:1Obala Bjelokosti
Japan0:0Grčka
1Kolumbija 39:2+79
2Grčka 32:4-24
3Obala Bjelokosti 34:5-13
4Japan 32:6-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 19:20
    Urugvaj je svoj vrhunac doživio 2010., ostala je praktički ista ekipa...sad sam očekivao pad no ipak ne toliki da će ih Kostarika nadigrat i uvjerljivo slavit...Ispostavilo se (a znalo se i prije) da bez Suareza to nije ni približno ista ekipa...protiv Engleza će vjerojatno igrat no opet je upitna... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 17:01
    urugvaj ovo prvenstvo nije pravi, ne vjerujem da mogu proći dalje. mislim da je njihov problem što su sada lovci, a ne lovina i u toj ulozi se teže snalaze..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 12:08
    navijam za urugvaj jer nikad neću zaboraviti englezima puštanje protiv ukrajine da mi ne odemo u JAR, i za japan jer su jako simpatična momčad, igraju vrlo otvoren i atraktivan nogomet (suprotno od grka) i nikad nisu favoriti a otkinu bodove i velikima (Hrvatskoj 2006. :P).
    Obrisan korisnik