SP 2014, Skupina C, 2. kolo, 20.06.2014., Estadio Das Dunas, Natal, gledatelja: 39.485
Suci: Joel Aguilar (Salvador), William Torres (Salvador), Juan Zumba (Salvador)
Japan
Japan
0:0(0:0) Grčka
Grčka

Grci se obranili unatoč igraču manje više od 50 minuta

Branimir Korać • petak, 20.06.2014.
Grci se obranili unatoč igraču manje više od 50 minuta
Foto: EPA

U borbenoj i ne posebno kvalitetnoj utakmici Japan i Grčka odigrali su bez pogodaka. Grci su igrali gotovo sat vremena s igračem manje i koristili su sve načine da ne prime pogodak i uhvate barem bod nade...

Japan
Grčka
Japan
Grčka
 
Eiji Kawashima
2
Atsuto Uchida
 
Keisuke Honda
 
Yuto Nagatomo
 
Shinji Okazaki
13
Yoshito Okubo
15
Yasuyuki Konno
 
Hotaru Yamaguchi
 
Makoto Hasebe
(do 46')
 
Yuya Osako
(do 57')
 
Maya Yoshida
Pričuvni igrači
7
Yasuhito Endo
46'
 
Shinji Kagawa
57'
 
Trener
Alberto Zaccheroni
1
Orestis Karnezis
2
Giannis Maniatis
4
Konstantinos Manolas
7
Giorgos Samaras
8
Panagiotis Kone
(do 80')
9
Konstantinos Mitroglou
(do 35')
15
Vassilis Torosidis
18
Giannis Fetfatzidis
(do 41')
19
Sokratis Papastathopoulos
20
José Cholevas
21
Kostas Katsouranis
Pričuvni igrači
17
Theofanis Gekas
35'
10
Giorgos Karagounis
41'
14
Dimitris Salpingidis
80'
Trener
 

Japanska odbijanja od grčku obranu i još jedan teatralan nastup Grka s dosta bacanja i prljave igre nije nešto što je moglo zadovoljiti gledatelje. Pogodaka nije bilo, prilika je bilo vrlo malo, a ovaj remi poslao je Kolumbiju u osminu finala.

Susret je imao ružan uvod u žestokom sukobu Tzavellasa i Maniatisa na treningu, Maniatis se čak pokupio iz kampa i rezervirao kartu za odlazak u Grčku, ali ga je izbornik namolio da ostane.

Važan dvoboj za obje reprezentacije nije ponudio spektakl. Japanci su bili dosta brzopleti dok su Grci brojčano deficitarni prvenstveno razmišljali kako ne primiti pogodak.

Sve prilike u prvom dijelu nastale su nakon udaraca van 16 metara, prvi je prijetio Kone, a onda je u 21. minuti na drugoj strani vrlo blizu gola bio Osako.

Kapetan Grčke Kostas Katsouranis uvalio je svoju reprezentaciju u probleme u 38. minuti kada je zaradio drugi žuti karton nepotrebnim prekršajem na sredini terena.

Međutim, unatoč tome što su imali igrača manje, Grci su imali i najveću priliku prvog dijela kada je u 40. minuti odlično pucao s ruba kaznenog prostora Vasilis Torosidis, no Kawashima je odlično obranio.

Fernando Santos je već u prvom dijelu povukao dvije izmjene, zbog ozljede je iz igre izvukao Kostasa Mitrogloua, a u završnici poluvremena taktički je uveo iskusnog Karagounisa umjesto Fetfatzidisa.

Nakon 15-minutne uspavanke u nastavku susreta ponovno su zaprijetili Grci i to nakon kornera koji je izveo Karagounis, a Gekas dobro ciljao glavom, no Kawashima je izvukao njegov pokušaj.

Prva prava prilika za Japance u cijelom susretu stigla je tek u 68. minuti. Kagawa je odlično ubacio na desnu stranu kaznenog prostora za Uchidu koji daje paralelnu loptu na petercu prema Okubu, a ovaj uklizava i promašuje cijeli gol.

Tri minute kasnije Sokratis petlja u svojem kaznenom prostoru, u sprintu nalijeće Uchida, koristi njegovu neopreznost i puca prema Karnezisu, no i on je bio neprecizan.

Pokušavali su još Okubo izvana pa zatim Endo iz slobodnog udarca sa 18 metara, ali Grci su izdržali sve nalete i obranili se te ostavili nadu za posljednje kolo.

SP 2014, Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kolumbija2:1Obala Bjelokosti
Japan0:0Grčka
1Kolumbija 39:2+79
2Grčka 32:4-24
3Obala Bjelokosti 34:5-13
4Japan 32:6-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 17:34
    E sad me zanima želite li da Hrvatska igra lijepo i ne prođe skupinu ili kao Grčka defanzivom osvoji naslov
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 16:17
    Igraju ružno i dosadno, istina, ali zato ne zaslužuju SP? Nogomet se igra da se pobjedi, ako se to radi po pravilima, čemu je njihova vrijednost manja? Svatko igra po svojim mogućnostima, Grci su jednostavno najefikasniji s ovakvim načinom igre. I da, meni je osobno tika-taka dosadna, ovo mi je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Ljuke20.06.2014. u 15:28
    @marioPopulisticki komentar? Lol. Ne krse oni nikakvo pravilo, jednostavno igraju ruzno, predvidljivo i dosadno. Ni ne trosim vrijeme na takve utakmice, dosta mi je pogledati dio i znam kako ce to izgledati kad su u pitanju Grci. Mislim da bi se svima svidjela jedna atraktivnija momcad koja ima sto... [više na forumu]
    Ljuke
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 15:19
    Ma jad i bijeda od nogometa,nerazumijem ljude koji brane grčki nogomet sa tezom da su borbeni i da zaslužuju biti na sp.Zaslužuju biti da slažem se ali da ih se zaslužuje gledat nikako,čak i njihovi navijači su se morali potrudit gledat tu odvratnu igru.J3edna stvar je igrat bunker tipa Mou as... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 14:11
    Iz nekog razloga sam gledao tekmu i odgledao je do kraja... Grci su loši jedino zato što nisu atraktivna, već radna ekipa... Ostalo je dovedeno do savršenstva... Japanci im nisu mogli ništa niti s igračem više. Mislim da su obranu doveli do vrhunca... Mislim da sam vidio jednu grešku u obrani. Da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik