Nogomet

José Néstor Pekerman: "Mi ispunjavamo svoja obećanja"

Ivana Strahija • četvrtak, 19.06.2014.
José Néstor Pekerman: "Mi ispunjavamo svoja obećanja"
Foto: EPA

Kolumbijci su u dva kola upisali dvije pobjede i sad im ostaje samo čekati Japan - Grčku i vidjeti hoće li već nakon ovih šest bodova biti u drugom krugu. U svakom slučaju sjajno postignuće za Kolumbiju, koja se ima prava veseliti...

José Néstor Pekerman je nakon utakmice i pobjede od 2:1 nad Obalom Bjelokosti jedva suzdržavao slavlje: "Nevjerojatno sam sretan! Svi moji igrači, svi do jednoga, odradili su što smo se dogovorili. Definitivno ostvarujemo ono što smo obećali navijačima. Nikad nam više neće nedostajati hrabrosti u utakmicama!"

Sve do 64. minute bilo je međutim napeto i bez promjene na semaforu, nervoza je bila na maksimumu i tek je pogodak Jamesa Rodrigueza pokrenuo stvari u pravom smjeru za Kolumbiju. "Utakmica je bila užasno teška, bila je dramatična, no to je Svjetsko prvenstvo i tako treba biti. Mi imamo pregršt mladih igrača koji se tek uklapaju u momčad i uigravaju, bit ćemo iz utakmice u utakmicu sve bolji."

Sve u svemu, odlični početak Prvenstva za ekipu, složio se izbornik, koji je naglasio: "Matematički to izgleda dobro, no činjenica je da se nama sad sa svakom utakmicom diže pritisak. Treba se boriti iz utakmice u utakmicu."

SP 2014, Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kolumbija2:1Obala Bjelokosti
Japan0:0Grčka
1Kolumbija 39:2+79
2Grčka 32:4-24
3Obala Bjelokosti 34:5-13
4Japan 32:6-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 02:27
    I sad da onaj tikvan od Ranieri-a nije stavio Falcao-a protiv sugavog treceligasa ili koja liga vec, ova Kolumbija bi bila spremna dobit bilo koga. (i ne kazem da sad nije ali...)
    Obrisan korisnik