Nogomet

Kovač: "Napad nam je dobar, obrana također, samopouzdanje raste"

Ivana Strahija • četvrtak, 19.06.2014.
Kovač: "Napad nam je dobar, obrana također, samopouzdanje raste"
Foto: hns.family

Niko Kovač i nogometaši koje je odabrao da nose boje Hrvatske u Brazilu upisali su najvišu pobjedu ikad, uz koju su k tome otvorili sebi vrata prolaska u drugi krug. Raspoloženje je u reprezentaciji sjajno, kaže izbornik....

U nekim se hrvatskim gradovima još slavi 4:0 protiv Kameruna, no za Niku Kovača i njegove nogometaše slavlje je završeno, a u punom su jeku pripreme za Meksiko u ponedjeljak.

"Bilo je lijepo, ali prošlo je. Već se punom parom pripremamo za Meksiko. Treba nam pobjeda, radimo na tome. Gledali smo sve meksičke utakmice, iznenađenja nema i treba sve posložiti. Znamo njihove vrline i slabosti, a vjerujem u svoju momčad. Dva smo se puta odlično pripremili, zašto ne bismo i treći?"

Optimizam je od samog dolaska u Brazil krasio Hrvate, koji nakon poraza od domaćina nisu posustali niti se predali lošem raspoloženju. Da su imali pravo dokazali su u srijedu, a po izjavama nakon susreta jasno je da vjeruju u svoje kvalitete kao i to da još imaju rezerve za Meksiko.

"Meksiko je snažan, ali i mi smo. Napad nam je dobar, obrana također. Bit će teško, no nadam se pobjedi. Samopouzdanje nam raste, kao i Meksiku. To je finale za obje momčadi, pobjednik prolazi u drugi krug. Meksiko pokazuje zajedništvo, svi su im igrači zvijezde, odnosno momčad im je najveća zvijezda", rekao je Kovač za HNS-ov web.

Po običaju, Kovač nije otkrivao koga će poslati među prvih 11 protiv Meksika, kazao je kako baš svi koje ima sa sobom u Brazilu konkuriraju za mjesto u početnoj postavi. Naglasio je: "Meksiko je vrlo agresivan, s dobrim bokovima, i vjerujem da ćemo postaviti pravu taktiku."

foto: Drago Sopta / HNS

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 02:19
    tandara, kazes ajmo pobjediti taj meksijo - pa nije to taj meksiko nego ozbiljna i dobra ekipa. ne igramo protiv amatera. ako se nasi budu trudili kao do sada imamo dobre sanse da pobjedimo, a ako s trudom i ne pobjedimo, zasluzuju igraci pohvale, mislim da ce pasti samo 1 gol i nadam se da ce to... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 01:48
    ajmo razguzit taj meksiko! dosta mi je više onog gorkog razočaranja i tješenja da smo moralni ili koji već pobjednici... dosta mi je ekvadora, australije i španjolske. to nisu nikakve pobjede.
    Obrisan korisnik