Nogomet

Zaccheroni: "Igrali smo presporo, ne mogu biti zadovoljan našim igrama na Prvenstvu"

Mihaela Bradovski • petak, 20.06.2014.
Zaccheroni: "Igrali smo presporo, ne mogu biti zadovoljan našim igrama na Prvenstvu"
Foto: EPA

Nogometaši Japan u drugom kolu Svjetskog prvenstva stigli su do prvog boda, utakmica protiv Grčke završila je bez pogodaka unatoč tome što je azijski predstavnik imao igrača više više od 50 minuta. Po završetku dvoboja Alberto Zaccheroni nije štedio kritike na račun brzine igre svoje momčadi...

I dok je strateg Grčke Fernando Santos izražavao zadovoljstvo obrambenim izdanjem svoje momčadi, Talijan na klupi azijske vrste Alberto Zaccheroni u isto je vrijeme otkrivao kako nakon dvoboja s Obalom Bjelokosti, a posebno nakon Grčke, nema mnogo toga čime bi bio zadovoljan u igri svoje momčadi.

"Nisam zadovoljan, nitko od nas ne može biti zadovoljan ovim što smo do sada pokazali na Prvenstvu. Borili se jesmo, pred nama je još jedan susret, ali u ovom trenutku nisam niti malo sretan zbog prikazanog. Imali smo posjed, imali smo prilike, a ostali bez pogodaka. Trebali smo dobiti ovaj dvoboj", komentirao je Zaccheroni na konferenciji za medije uz dodatak:

"Niti u jednoj od dvije odigrane utakmice nismo uspjeli razviti igru kakva nas krasi, a tu prije svega mislim na brzinu."

I upravo je nedostatak brzine ono čime je talijanski stručnjak bio posebno nezadovoljan i razočaran, posebno s obzirom na brojčanu prednost više od 50 minuta.

"Čitavo drugo poluvrijeme imali smo igrača više i to smo trebali iskoristiti za bržu cirkulaciju lopte. Igrali smo previše sporo, nije bilo mnogo kretanja mojih igrača, a u igri nije bilo niti dubine. Brzina je bila ključni problem, nedostajala je pri upućivanju kao i primanju dodavanja, a posebno u završnom sprintu."

Nakon poraza od Obale Bjelokosti te remija s Grčkom, Zaccheronijeve izabranike čeka dvoboj protiv Kolumbije, lidera skupine C. "Ne znam kako će se Kolumbija postaviti protiv nas, znam samo da mi moramo odigrati drugačije u odnosu na ove dvije utakmice."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!