Nogomet

Cesare Prandelli: "Nema razloga za brigu, trebamo se samo odmoriti"

Davor Mikulić • petak, 20.06.2014.
Cesare Prandelli: "Nema razloga za brigu, trebamo se samo odmoriti"
Foto: EPA

Još jednu sjajnu predstavu vidjeli smo od Kostarike koja nakon svoje druge utakmice na Svjetskom prvenstvu predvodi grupu D s maksimalnih šest bodova. Ovom pobjedom svladali su još jednog svjetskog prvaka, a ujedno trećeg izbacili s natjecanja...

Zaista, malo je tko očekivao da će Kostarika biti vodeća momčad u grupi s tri svjetska prvaka, ali i to se dogodilo. Odigrali su odličnu utakmicu i zasluženo osigurali prolazak među šesnaest najboljih ekipa. Engleska je tako ostala bez ikakvih šansi, dok će Italija u izravnom dvoboju s Urugvajem tražiti svoju priliku.

Prema riječima talijanskog izbornika, razloga za brigu nema. Sve što im je potrebno jest – odmor. „Dali smo sve od sebe danas. Da je Balotelli uspio iskoristiti barem jednu svoju priliku, ovo bi bila sasvim drugačija utakmica“, tvrdi Cesare Prandelli. „Pokušavali smo, ali bili smo prespori. Zaustavili su mnoge naše pokušaje dodavanja. Sada gledamo prema naprijed, kao i uvijek do sada. Nema straha, moramo se samo odmoriti, psihički i fizički“.

Vrlo slično razmišljanje o današnjoj utakmici, ali i predstojećem ogledu imao je i Antonio Cassano koji je priliku dobio tek u nastavku utakmice. „Ključno je vratiti energiju kako bismo odigrali odličan susret protiv Urugvaja“. Na novinarsko pitanje je li problem fizičke ili mentalne naravi, Cassano je odgovorio kako nije problem niti u jednom od navedenog. „Urugvaju će biti jednako teško kao i nama. Moramo se samo oporaviti i učiniti ono što je u našoj moći“, zaključak je 31-godišnjeg napadača Parme.

Nakon propuštene utakmice s Englezima na vrata Italije vratio se Gianluigi Buffon, no kod primljenog pogotka bio je jednostavno nemoćan. Nije krio svoje razočaranje.

„Sigurno, ovo je rezultat kojim smo itekako razočarani. Razočarani smo i našoj igrom, a razlog tome možemo tražiti i u našem protivniku. Kostarika je zasluženo slavila, a mi nismo bili na pravoj razini. Posljednjih dvadeset minuta igrali smo s više igrača u napadu jer je izbornik vidio kako nismo ništa napravili, pokušao je promijeniti nešto“.

Talijanski vratar nije potpuno potonuo nakon ovog poraza, ali ponudio je nešto drugačiji odgovor od svog kolege. „Ako analiziramo prve dvije utakmice, vidljiva je velika razlika, posebno iz aspekta fizičke i mentalne snage. No, ti problemi su sada eliminirani“, završne su riječi Buffona.

SP 2014, Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Urugvaj2:1Engleska
Italija0:1Kostarika
1Kostarika 34:1+37
2Urugvaj 34:406
3Italija 32:3-13
4Engleska 32:4-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Pijanec21.06.2014. u 17:09
    I zasto nije zvao Destra, covjek je najefikasniji strijelac. Nije igrao pola sezone, nazabijao se golova.On zove oronulog Cassana.
    Pijanec
  • Hrvoje199021.06.2014. u 16:01
    Ni najmanje me talijani ne impresioniraju. A opet ih smatran jednima od favorita prvenstva.Iskusni su, taktički dobro stoje, šta je i logično za talijane, al užasno spori i nedorečeni, tj. predvidivi. Sve šta u napadu naprave kreće od Pirla, i zna se da će završit na Balotelliju, i tu nema... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik21.06.2014. u 12:04
    ti otkad je pocelo prvenstvo ostavljas negativne komentara na racun hrv. reprezentacije, tvoje pravo, ali nemoj mislit da si nesto puno pametan zato sta se izdvajas, odi sisaj veslo ili nesto tako navijaj za bih ili brazil ili meksiko ili za koga vec oces i ostavi nas koji navijamo za Hrvatsku da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • renimus21.06.2014. u 08:08
    loccotus, mozes toj listi nazalost dodati i hrvatsku.
    renimus
  • Obrisan korisnik21.06.2014. u 01:30
    zato sta i Italiji, Spanjolskoj i Engleskoj igraju imena prvo, a tek onda ko je u formi.
    Obrisan korisnik