Nogomet

Sabella: "S Leom Messijem sve je moguće"

Davor Mikulić • subota, 21.06.2014.
Sabella: "S Leom Messijem sve je moguće"
Foto: EPA

Umjesto golijade i razbijanja Irana nogometaši Argentine sjajnim su pogotkom Messija u samoj završnici utakmice upisali i drugu pobjedu na prvenstvu te tako osigurali osminu finala. Strijelac jedinog pogotka ponovno je dobio velike pohvale...

"S njim je sve i uvijek moguće. On je igrač odluke, malo se što još može dodati", riječi su to kojima je argentinski izbornik Alejandro Sabella započeo o utakmici protiv Irana.

Sabella se potom vratio na samu utakmicu. Tvrdi kako je razlog pobjede taj što njegova momčad nikada ne odustaje. "Bili smo dobri upravo zato jer se nismo predali, čak niti u najtežim trenucima. U prvom dijelu smo imali tri, četiri odlične prilike za postizanje pogotka koje nismo uspjeli iskoristiti. Zato su nas oni u nastavku doveli u velike probleme s kontranapadima".

Tijekom velikog dijela susreta Messi je djelovao nezainteresirano, slabo smo ga mogli vidjeti, a onda je, baš kao i u utakmici s Bosnom i Hercegovinom, jednim potezom riješio sve. Njegov suigrač koji je u nekoliko navrata sjajnim obranama spašavao Argentinu, vratar Romero, također nije mogao zaobići jedinog strijelca. "Hvala Bogu da je tu Messi", rekao je.

Izmješane su emocije bile na drugoj strani, a svoje nezadovoljstvo nakon utakmice iskazao je izbornik Irana koji tvrdi kako su utakmicu odlučile samo dvije stvari. Potpuno očekivano, nije se mogao suzdržati komentara o suđenju. "Dvije su stvari napravile razliku u ovoj utakmici. Prva je, naravno, Leo Messi. On pokušava, pokušava i pokušava kako bi pronašao samo malo prostora i put do protivničke mreže. U tome je uspio i to na sjajan način. Druga stvar je, nažalost sudac. Bio je čisti jedanaesterac za nas, nije dosuđen i to su sitnice koje su odlučile", razočarano je objasnio Carlos Quieroz.

Iran je tako ostao na jednom bodu, osvojenom u utakmici s Nigerijom, ali nisu bez šansi za prolazak. Njihov izbornik ponosan je na učinjeno do sada, posebno u ovoj utakmici s Argentinom. "Jako sam sretan i vrlo ponosan, ali u isto vrijeme sam i jako frustriran". Ključna utakmica za Iran biti će ona posljednja u grupi protiv Bosne i Hercegovine.

SP 2014, Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Argentina1:0Iran
Nigerija1:0Bosna i Hercegovina
1Argentina 36:3+39
2Nigerija 33:304
3Bosna i Hercegovina 34:403
4Iran 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2014. u 01:00
    analiza igre argentine: dogurajmo nekako loptu do trojca naprijed i gledajmo kaj će oni napravit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2014. u 22:46
    argentinci spori, tromi, bezidejni, beskvni.. i ne bi prosli skupinu da nemaju messija...simpatiziram ih kao naciju, ali s ovakvom igrom definitivno ne spadaju u uži krug favorita za osvajanje...
    Obrisan korisnik