Nogomet

Keshi: "Gana i Nigerija razveselili su Afriku, nisam sumnjao u naš prolaz skupine"

Branimir Korać • nedjelja, 22.06.2014.
Keshi: "Gana i Nigerija razveselili su Afriku, nisam sumnjao u naš prolaz skupine"
Foto: EPA

Iako Nigerija još uvijek nije završila posao i prošla u osminu finala, Stephen Keshi bio je jako zadovoljan. Pobjeda protiv BiH u kombinaciji s remijem Gane s Njemačkom velika je stvar za cijelu Afriku...

Stephen Keshi je često osporavan u Nigeriji i pobjeda protiv Bosne i Hercegovine puno mu znači. Njegova reprezentacija je odigrala dobru utakmicu, bila je konkretnija prema naprijed dok se u obrambenoj fazi vrlo dobro obranila.

"Svi su sretni u zapadnom dijelu Afrike. Gana je ostvarila odličan rezultat protiv Njemačke, a mi smo pobijedili Bosnu i Hercegovinu, ovo je sjajna stvar za cijeli afrički kontinent", oduševljen je bio Keshi.

Keshi u nijednom trenutku nije sumnjao u svoje igrače i njihov prolazak skupine. Posao još nije dovršen, u posljednjem kolu bod protiv Argentine znači osiguravanje drugog mjesta što će svakako biti vrlo težak posao.

"Borbeni duh koji su moji igrači pokazali bio je sjajan. Nikada nisam niti pomislio da nećemo proći skupinu, imamo odlične igrače. Protiv Irana nije bilo jednostavno, uostalom pogledajte koliko se Argentina mučila i da nije bilo Messija, ne bi slavila. Sada nas još očekuje teška borba protiv Argentinaca."

Pobjedu Nigeriji donio je Peter Odemwingie, igrač čiji su ulazak u igru zazivali u nigerijskoj javnosti.

"Ovaj pogodak mi puno znači, ali pobjedu smo ostvarili zahvaljujući koncentriranoj igri kroz svih 90 minuta. Najvažniji je bio karakter momčadi, uživali smo zajednički se braneći kao momčad. Ne znam nikoga tko ne voli Nigeriju, a igranje za nju poseban je užitak. Nisam očekivao da ću baš ja postići pobjednički pogodak i u ovom trenutku posebno sam oduševljen našim momčadskim izdanjem", dodao je Odemwingie.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis22.06.2014. u 21:09
    ne moze se messiju i argentini tri puta posrati ... nigerija je ostavila najbolji dojam u ovoj grupi i bit ce tri boda za super eaglese.
    cameosis
  • Obrisan korisnik22.06.2014. u 14:45
    Blagoslovit ce ih Messi kad im utrpa 3,4 komada
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2014. u 14:10
    Bog blagoslovio Super Eaglese!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2014. u 10:41
    Keshi, ni ja isto
    Obrisan korisnik