Nogomet

Sušić: "Nigerija nas je iznenadila, izgubili smo od boljeg"

Branimir Korać • nedjelja, 22.06.2014.
Sušić: "Nigerija nas je iznenadila, izgubili smo od boljeg"
Foto: EPA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Nigerije s minimalnih 1:0 i tako se oprostila od nadanja u prolazak skupine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Izbornik Safet Sušić na kraju je priznao da je Nigerija bila bolja i da je zasluženo pobijedila...

Nigerija je odigrala puno kvalitetnije nego protiv Irana i uzela je pobjedu u susretu s Bosnom i Hercegovinom 1:0. Iako je poništen regularan pogodak Edina Džeke koji bi Nigeriju stavio u rezultatski zaostatak, Safet Sušić nije se vadio na taj detalj već je priznao Nigerijcima da su bili bolji.

"Iza nas je otvorena utakmica s obostrano puno prilika i dok mi svoje nismo iskoristili, Nigerija svoju je. Njihova pobjeda je zaslužena, bili su bolji. Znali smo da će biti teško, ali nas je iznenadilo koliko su brzi. Htjeli smo i jedni i drugi pobjedu, oni su je uzeli i zasluženo su drugi. Kod poništenog pogotka Džeke rekli su mi da zaleđa nije bilo, ali ne bih o tome. Nije prva sudačka pogreška na Prvenstvu bit će ih još. Ne bih komentirao niti prekršaj nad Spahićem kod gola, sudac ga nije svirao i prekršaja nije bilo", vrlo korektan bio je Sušić.

Sušić je van prvih 11 ostavio Seada Kolašinca unatoč dobro odigranoj utakmici protiv Argentine, ali i Ermina Bičakčića.

"Procijenio sam da Bičakčić nije spreman za ovako jaku utakmicu dok Kolašinac u klubu igra na drugoj poziciji, a ne na stoperu. Zato sam se odlučio za Šunjića i mislim da je odigrao jako dobro."

Uvjeti za igru nisu bili idealni i to je jedan od razloga što je BiH izgledala vrlo umorno.

"Mi uopće nismo bili favoriti u ovom susretu. Nigerija je odlična ekipa koje sam se pribojavao. Uvjeti za igru bili su jako teški, bilo je vrlo vruće, teren u katastrofalnom izdanju, a protivnik odličan. Zbog toga smo izgubili. Nemam kome što za prigovoriti. Nisam posebno zadovoljan igrom, nisam bio niti protiv Argentine, ali igračima ne mogu ništa prigovoriti. Oni su željeli pobjedu, jako su razočarani."

SP 2014, Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Argentina1:0Iran
Nigerija1:0Bosna i Hercegovina
1Argentina 36:3+39
2Nigerija 33:304
3Bosna i Hercegovina 34:403
4Iran 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2014. u 17:42
    "ali nas je iznenadilo koliko su brzi."...nisu oni brzi već ste vi užasno spora ekipa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2014. u 17:34
    Kao da igrači B&H nisu navikli na loše terene? Pa na šta liče ove livade koje svi balkanski klubovi zovu nogometnim terenima? Prepropusni su bili po bokovima, Džeko se nije vraćao da zatvori i kraj priče...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2014. u 14:00
    kolko se sjećam, najave sušića su bile prolazak skupine, te da su bolji od nigerije i irana. mislim da su malo podcijenili nigeriju, dobro je rekao safet, iznenadili su ih brzinom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2014. u 13:56
    Tako je Safete,izgubili ste od boljeg i di su sad oni sto su pljuvali Super Orlove da su najgora momcad na prvenstvu.Polako se dizemo iz utakmice u utakmicu kao na africkom kupu nacija.Hvala Bogu i Bog blagoslovio moje Super Eaglese!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2014. u 13:18
    Ovo je za njih prvo prvenstvo i u svakom slučaju jedna velika škola. Hoće li iz toga štogod naučiti tek treba vidjeti. Sretno u idućim kvalifikacijama.
    Obrisan korisnik