Košarka

Real Madrid svladao Barcelonu i izjednačio u finalnoj seriji

Branimir Korać • nedjelja, 22.06.2014.
Real Madrid svladao Barcelonu i izjednačio u finalnoj seriji
Foto: EPA

Madriđani si nisu mogli dopustiti još jedan poraz na svom parketu protiv Barcelone u finalnoj seriji španjolskog prvenstva. Drugi susret odigrali su znatno bolje i to im je donijelo pobjedu 87:78 i poravnanje na 1-1 u seriji...

Bolji i agresivniji Madriđani u odnosu na prvi susret finalne serije na kraju su zasluženo slavili. Pobijedili su sa 87:78, izjednačili na 1-1 u seriji i tako spriječili da Barcelona stavi jednu ruku na pobjednički pehar.

Ovaj put domaćin je puno koncentriranije i kvalitetnije otvorio utakmicu što se na kraju pokazalo presudnim. Barcelona nije imala odgovor na Realovu igru u početku susreta, našla se u rezultatskom zaostatku i nije se uspjela kasnije izvući.

Već u prvoj četvrtini gost se našao u dvoznamenkastom zaostatku i svi pokušaji za povratak nisu bili uspješni. Nakon što se tako rano odvojio, Real je bez problema kontrolirao daljnji tijek susreta i sredinom treće četvrtine imao visokih 15 poena razlike.

Najbliže što je Barcelona došla bilo je na 58:54 nakon trice Brada Olesona na početku četvrte četvrtine, no odmah je uslijedila serija 8:0 Reala i razmak je zadržan.

Do kraja susreta Barcelona više nije imala nijednu priliku za potpuno približavanje te se serija seli u Barcelonu uz poravnatih 1-1.

Rudy Fernandez predvodio je Real sa 17 poena (7/17) i pet skokova dok su po 12 poena dodali Sergio Rodriguez (5/12, osam asistencija), Tremmell Darden (5/9) i Ioannis Bourousis (3/7, sedam skokova). Nakon dugo vremena i pauze zbog ozljede u sastavu je bio i Dontaye Draper koji je kratko bio i na parketu bez učinka.

U Barceloninom sastavu Oleson je ubacio 17 poena (7/8) uz šest skokova, Juan Carlos Navarro 15 poena (5/11), a Ante Tomić nije bio na razini prve utakmice i za 21 minutu upisao je četiri poena (2/5) uz šest skokova.

ACB liga, finale:
Real Madrid - Barcelona 87:78 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!