Nogomet

Klinsmann: "Konstantno se ide na ruku velikim reprezentacijama, ali ne predajemo se"

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.06.2014.
Klinsmann: "Konstantno se ide na ruku velikim reprezentacijama, ali ne predajemo se"
Foto: EPA

U dramatičnom dvoboju u Manausu SAD je bio na pragu osiguravanja prolaza u osminu finala, no u 95. minuti Silvestre Varela postigao je pogodak za konačnih 2:2 i tako "otvorio" skupinu uoči posljednjeg kola...

Jürgen Klinsmann mogao se upisati u povijest američkog nogometa kao prvi izbornik još od 1930. godine koji je sa SAD-om upisao dvije uzastopne pobjede na svjetskim prvenstvima. Amerikanci su vodili uoči posljednje minute sudačke nadoknade, no Portugal je u posljednjem napadu na susretu poravnao. Sada SAD-u ostaje borba za barem bod u susretu s Njemačkom kako ne bi ovisio o drugom dvoboju u skupini.

"Imamo dan odmora manje od Njemačke, oni su svoj susret odradili dan ranije. Osim toga mi smo igrali u Amazoni dok su oni igrali u normalnijim uvjetima u mjestu do kojeg je lakše doputovati. Sve je napravljeno da se ide na ruku velikim reprezentacijama i morat ćemo do prolaza na teži način, ali odradit ćemo posao", rekao je Klinsmann.

Njemački stručnjak na klupi američke reprezentacije imao je samo riječi pohvale za svoje igrače za prikazano u ovom susretu.

"Naravno da smo razočarani zbog primljenog gola u posljednjim sekundama, ali bila je to nevjerojatna utakmica u kojoj smo pružili sve od sebe i ne mogu tražiti više od svojih igrača. Pred nama je težak posao u susretu s Njemačkom, no ući ćemo u taj dvoboj puni samopouzdanja. Protiv Portugala smo primili rani gol koji je bio nesretan, ali smo tijekom susreta konstantno imali kontrolu, održavali ritam igre i mogli postići barem tri-četiri pogotka."

"Postigli smo dva sjajna gola, igrači su igrali na svojim gornjim granicama i znali smo da ćemo morati ovako nastupiti. Naravno, neke stvari ćemo morati analizirati i popraviti i već smo glavom u sljedećoj utakmici."

Sljedeći protivnik je Njemačka, reprezentacija koju je Klinsmann vodio od 2004. do 2006. godine uz Joachima Löwa.

"Löw radi svoj posao, a ja radim svoj. Moram napraviti sve da nas dovedem među 16 najboljih, sada nema prijateljstva, ovo je posao. Svi znaju da mi u svakoj utakmici dajemo sve od sebe. Imamo borbeni duh i energiju i u Recife idemo pobijediti Njemačku", dodaje Klinsmann.

Odličan posao na vratima SAD-a odrađivao je Tim Howard koji je na kraju izglasan za igrača utakmice.

"Malo smo razočarani, ali još uvijek optimistični. Bili smo jednom nogom u osmini finala, ali moramo se sjetiti koji nam je bio cilj kad smo doputovali u Brazil - ući u posljednju utakmicu sa šansom za prolaz. Treneri su nas odlično pripremili za Portugal koji nam nije stvorio puno problema i oba gola koja smo primili, mogli smo izbjeći. Imali smo smislenije napade i bolje prilike i nećemo dopustiti da nas ovaj posljednji pogodak baci u depresiju", tvrdi Howard.

SP 2014, Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Njemačka2:2Gana
SAD2:2Portugal
1Njemačka 37:2+57
2SAD 34:404
3Portugal 34:7-34
4Gana 34:6-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 15:06
    Šteta što se 1996 nije išlo na ruku "velikim" reprezentacijama, pa si dobio crveni karton zbog namjernog udaranja igrača bez lopte s leđa. Tko zna, da ti je progledano kroz prste možda bi bili prvaci te godine. Smeće jedno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 14:17
    Zar SAD nije velika?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 12:14
    SAD je zasluzio proci skupinu,igraju super
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 11:45
    nadam se da će ih njemci nabubat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 11:43
    Alsgaard svaka čast na komentaru, to je i meni odmah palo na pamet. Koji licemjer.
    Obrisan korisnik